Πρόταση για απαλλαγή των συνταξιούχων του Ο.Γ.Α από την πληρωμή των δηλώσεων ΟΣΔΕ και ενίσχυσής τους με το αναλογούν ποσό για το πετρέλαιο κίνησης

Share:

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 Θέμα:«Πρόταση για απαλλαγή των συνταξιούχων του Ο.Γ.Α από την πληρωμή των δηλώσεων ΟΣΔΕ και ενίσχυσής τους με το αναλογούν ποσό για το πετρέλαιο κίνησης»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, είχε ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, με θέμα την απαλλαγή όλων των συνταξιούχων του Ο.Γ.Α από την πληρωμή των δηλώσεων ΟΣΔΕ στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν τις δηλώσεις, όπως γίνεται με τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης τόνισε στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι οι συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α, ως επί το πλείστον χαμηλοσυνταξιούχοι, λαμβάνουν τη σύνταξη τους υπό τη μορφή προνοιακού επιδόματος, όπως ξεκίνησε ο Ο.Γ.Α , δεν ήταν ετεροεπαγγελματίες, αλλά είχαν ως αποκλειστική ενασχόληση σ΄όλη τους τη ζωή την γεωργία και την κτηνοτροφία και συμπληρώνουν ακόμη και τώρα το εσόδημά τους με τα δικαιώματα που είχαν και την παραγωγή τους από την γεωργοκτηνοτροφία.

 Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν θετικός σ΄αυτήν την πρόταση την οποία και θα επεξεργασθεί για να έχει αίσια εξέλιξη.

Σε περίπτωση απαλλαγής των συνταξιούχων του Ο.Γ.Α από την πληρωμή των δηλώσεων ΟΣΔΕ όσοι κατέβαλαν χρήματα έως τώρα, αυτά θα τους επιστραφούν.

Ταυτόχρονα ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα, θέτοντας και στον ίδιο την πρόταση του, ως αναφορά την απαλλαγή των συνταξιούχων του Ο.Γ.Α, από την πληρωμή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, αλλά και την ενίσχυση όλων των συνταξιούχων του Ο.Γ.Α με το ποσό που θα δοθεί για το πετρέλαιο κίνησης στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας και τα στρέμματα.

Ως γνωστόν το ποσό αυτό για το πετρέλαιο κίνησης, θα δοθεί στους αγρότες τον επόμενο μήνα.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας είπε ότι θα εξετάσει με τη δέουσα σημασία αυτές τις προτάσεις, εφ΄ όσον ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προτείνουν αυτά τα μέτρα.

Previous Article

Ευνοϊκοί όροι για τα στεγαστικά προγράμματα του Ο.Ε.Κ στο Ν. Σερρών ως παραμεθόρια περιοχή

Next Article

Πορεία των έργων- Νέο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών- Νέο Ειρηνοδικείο Νιγρίτας- Ολοκλήρωση του Γενικού Καταστήματος Κράτησης στη Νιγρίτα και λειτουργία τους