Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Πτητικό επίδομα

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.   
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας 
 
 

Αθήνα, 135-2010

 
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Θέμα:  ‘’ Πτητικό επίδομα ‘’
 

            Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της 11/5/2010 του ΥΠΕΘΑ ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης (Τανάγρα) όπου μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στους Ιπταμένους υποσχέθηκε, για μια ακόμη φορά, ότι θα αυξήσει το πτητικό επίδομα παραδεχόμενος ότι υπέστη μεγάλη μείωση το εισόδημά τους από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης.

            Πιο συγκεκριμένα είπε: «στο νόμο που ψηφίστηκε για την εφαρμογή της τριμερούς συνεργασίας με την Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ., εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας και ο Υπουργός Οικονομικών να αναπροσαρμόσουν το πτητικό επίδομα ώστε να αναπληρωθεί η απώλεια από την αυτοτελή φορολόγηση (προφανώς εννοεί από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης).

            Επειδή με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης η μείωση του πτητικού επιδόματος θα φθάσει μέχρι 45% περίπου, για να αναπληρωθεί η απώλεια του αναλογούντος ποσού πρέπει σχεδόν να διπλασιασθεί το ονομαστικό ποσό.

            Κατόπιν των ανωτέρω:

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος

  1. Πότε και πώς ακριβώς θα αναπληρωθεί η απώλεια του εισοδήματος των Ιπταμένων και άλλων δικαιούχων μετά την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του πτητικού επιδόματος.
  2. Θα διπλασιάσετε το ονομαστικό ποσό ή θα το αυξήσετε κατά ένα ποσοστό, μικρότερο του 100%, οπότε η απώλεια ουσιαστικά δεν θα αναπληρωθεί παρά μόνο κατά ένα ποσοστό;

 

                 Ο Ερωτών Βουλευτής


         Θεόφιλος Λεονταρίδης

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει