Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

« ΡΟΥΠΕΛ 1941 ». Αναβίωσε σήμερα, η ιστορική μνήμη και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, στο μεγαλύτερο, από τα 21 οχυρά της «Γραμμής Μεταξά» στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

« ΡΟΥΠΕΛ 1941 .

Αναβίωσε σήμερα , η ιστορική μνήμη και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής , στο μεγαλύτερο , από τα 21 οχυρά της «Γραμμής Μεταξά» στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπηση ο υπουργός Εθνικής Αμυνας , κ. Ν. Δένδια .

Το στρατηγικό πέρασμα , των ομώνυμων στενών του Στρυμόνα , δεν παύει να προκαλεί συγκίνηση και σεβασμό , με το δεσπόζων σημείο του και τις δαιδαλώδεις υπόγειες στοές του (4.251 μ.) .

Ακολούθησε αναπαράσταση της μάχης, από ομάδες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Ρουμανία και την Τσεχία , που έδωσαν μία δραματοποιημένη εικόνα των τελευταίως ωρών της Μάχης των και παράδοσης των Οχυρών, του αιώνιου συμβόλου της αδούλωτης Ελληνικής ψυχής που έδωσε αγώνες για την ελευθερία της πατρίδας μας !

Ρίγη συγκίνησης και Εθνική Υπερηφάνεια για τους Ήρωες μας .….

Τιμώμενο πρόσωπο της φετινής εκδήλωσης , ήταν ο ανθυπολοχαγός Αναστάσιος Πορφύρης (1908-2000), διοικητής Θ’ 9ου Λόχου του Οχυρού Ρούπελ και επικεφαλής τμήματος εκκαθάρισης την περίοδο της γερμανικής επίθεσης, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε και η εγγονή του ήρωα Παύλου Μελά, Ναταλία Ιωαννίδη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές της ΝΔ Αναστάσιος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο δήμαρχος Σιντικής, Γεώργιος Τάτσιος, η δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει