Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Σερρών
Αν. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων
 

Αθήνα , 15 Δεκεμβρίου  2011

 
ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς : τον κ. Υπουργό Οικονομικών

 

Θέμα : « Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών »

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, χρέη προς το Δημόσιο, καθώς και χρέη υπέρ τρίτων που εισπράττονται μέσω των ΔΟΥ , μπορούσαν μετά από αίτηση των οφειλετών, η οποία θα έπρεπε να υποβληθεί μέχρι την 29-10-2010 στην αρμόδια ΔΟΥ, να ρυθμιστούν και να καταβάλλονται με δόσεις.

Στη ρύθμιση αυτή υπήχθησαν πολλοί έμποροι και επαγγελματίες του Ν. Σερρών, που έλαβαν υπόψη τους τις επικρατούσες την περίοδο εκείνη συνθήκες της αγοράς.

Όμως οι συνθήκες αυτές, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών-συντάξεων κ.λ.π, άλλαξαν δραματικά και ο τζίρος των καταστημάτων και των άλλων επιχειρήσεων σημειώνει κάθετη πτώση, με αποτέλεσμα πολλοί εκ των υπαγχθέντων στη ρύθμιση αυτή να αδυνατούν να πληρώσουν την δόση τους.

Μάλιστα ο εμπορικός σύλλογος Ν. Σερρών με έγγραφό του προς τον Υπουργό Οικονομικών ζητά κατανόηση στα προβλήματά τους και προτείνει συγκεκριμένη μείωση των καταβαλλομένων μηνιαίων ποσών.

Επειδή η ύφεση που πλήττει την αγορά είναι τεράστια και κάθε μέρα επιδεινώνεται:

 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

 

Προτίθεσθε να τροποποιήσετε τις διατάξεις του Ν.3888/2010, αρθ.14§ γ, δ, στ’, και να μειώσετε τα ποσά των καταβαλλόμενων μηνιαίων δόσεων, ώστε να δύνανται να τα καταβάλλουν οι υπόχρεοι;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

                   

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει