Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Σας εύχομαι χαρούμενα Χριστούγεννα με υγεία σωματική και ψυχική , μία δημιουργική και ειρηνική νέα χρονιά για την πατρίδα μας , αγάπη και ελπίδα που φέρνει η γέννηση του Χριστού μας!

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

🌺 Όπου δεν υπάρχει ελπίδα, υπάρχουν Χριστούγεννα ….🌺

Χριστούγεννα …..✍️

Ο νους μας πάντα ταξιδεύει πίσω στο χρόνο , στην εποχή που ήμασταν παιδιά . Όπως οι νιφάδες του χιονιού, έτσι και οι αναμνήσεις των Χριστουγέννων μαζεύονται και χορεύουν γύρω μας .

Οι κουζίνες των σπιτιών , τα ζαχαροπλαστεία και οι ταβέρνες μοσχομυρίζουν . Οι γεύσεις και τα αρώματα, μαζί με μια αίσθηση τσουχτερού κρύου και μυρωδιά από τα τζάκια που καπνίζουν κάτι γκρίζα πρωινά με φωτεινές καρδιές. Συντροφικότητα. Τα φωτάκια, τα κεριά και το λιβάνι και η φωτιά στο τζάκι που με ζεσταίνουν γιατί μου θυμίζουν ένα άλλο, εσωτερικό φως.

Τα πρόσωπα όλων αλλάζουν , χαλαρώνουν από την πίεση της καθημερινότητας , γίνονται πιο χαμογελαστά και παίρνουν μία γλυκιά μορφή .

🌲Σκέφτομαι κυρίως την ίδια τη λέξη, “Χριστούγεννα” 🌲, ένα παιδί γεννιέται – μια νέα αρχή…🌺 …..

Ο Χριστός που γεννιέται μέσα στον καθένα μας και ο Χριστός που βλέπουμε να ζει μέσα σε κάθε άλλο πρόσωπο που συναντάμε στη ζωή μας, από τον πιο αγαπημένο μας άνθρωπο μέχρι το διπλανό μας στο δρόμο

Η καρδιά μας πλημυρίζει από ένα τεράστιο άθροισμα αναμνήσεων , εικόνων αισθήσεων και αισθήματα πολλών χρόνων.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι αποκαλυπτικό και διαχρονικό .

Είναι κάτι πέρα από τα λαμπερά δέντρα , τα πολύχρωμα λαμπάκια , ο στολισμός των δρόμων και των σπιτιών …

Φωτίζει την εικόνα του παραθύρου της ψυχής μας και μας ωθεί να κοιτάξουμε έξω από την πολυάσχολη ζωή μας , να αφήσουμε να κυριαρχήσει η αγάπη για τον άνθρωπο .

Αγάπη που υποκινεί συναισθήματα ελπίδας και φιλευσπλαχνίας . Αγάπη που θα μας φέρει κοντά σε εκείνους που τους έχει ξεχάσει τα Χριστούγεννα . Εκείνους που είναι μονάχοι , άρρωστοι , ηλικιωμένοι και έχουν ανάγκη από μία ευχή ,ένα χάδι , μία ανοιχτή αγκαλιά .

Είναι η συνάθροιση των οικογενειών , η χαρά από τα αστείρευτα πηγάδια της αγάπης και της καλοσύνης που βρίσκονται στα σιωπηλά βάθη της ψυχής μας και όταν καταφεύγουμε σε αυτά, μας προσφέρουν την αγνή απόλαυση της σπιτικής γαλήνης .

Είναι η συγκέντρωση όλων μας ακόμη μία φορά γύρω από τη γονική εστία , εκεί όπου ξαναζωντανεύουν τα συναισθήματα , όπου γινόμαστε όλοι και πάλι παιδιά γεμάτα αγάπη μέσα στις τρυφερές μνήμες της παιδικής μας ηλικίας .

Είναι τρυφερότητα για το παρελθόν, θάρρος για το παρόν, ελπίδα για το μέλλον.

Η σύγχρονη κοινωνία είναι περισσότερο ενημερωμένη και εκλεπτυσμένη έχει όμως χάσει πολλές από τις έντονες τοπικές ιδιαιτερότητες , τα οικεία αισθήματα , τις απλές χαρές δίπλα στη φωτιά .

Τα παραδοσιακά έθιμα του παλιού καλού καιρού , με τα κάλαντα να ακούγονται σε κάθε γωνιά του χωριού με το λάλημα του πετεινού , με παιδιά που γύριζαν από σπίτι σε σπίτι , έχουν ξεθωριάσει .

Πολλές από τις διασκεδάσεις και τα έθιμα των Χριστουγέννων έχουν εξαφανιστεί εντελώς .

Υπάρχει περισσότερο διασκέδαση , αλλά λιγότερη ευχαρίστηση

Απογυμνωμένα ωστόσο , σήμερα από τα παλιά εορταστικά μεγαλεία , τα Χριστούγεννα εξακολουθούν να είναι μία γιορτή χαρούμενης αναστάτωσης και προσμονής .

¨Ομως ας προσπαθήσουμε να πάρουμε μία ανάσα … ας δώσουμε χώρο στην περίοδο αυτή , των αναγεννημένων συναισθημάτων , την περίοδο που δεν ανάβει μόνο τη φωτιά της φιλοξενίας στο σαλόνι αλλά και την πρόσχαρη φωτιά της αγάπης στην καρδιά .

Πραγματικά πιστεύω πως αν συνεχίσουμε να λέμε χριστουγεννιάτικες ιστορίες, να τραγουδάμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και να ζούμε το πνεύμα των Χριστουγέννων θα μπορέσουμε τελικά να φέρουμε τη χαρά, την ευτυχία και την ειρήνη σε αυτό τον κόσμο

Τα σημερινά Χριστούγεννα πρέπει να δημιουργήσουν τις ευτυχισμένες στιγμές για το αύριο και να αναγεννήσουν ξανά τις στιγμές του χθες .

Σας εύχομαι χαρούμενα Χριστούγεννα με υγεία σωματική και ψυχική , μία δημιουργική και ειρηνική νέα χρονιά για την πατρίδα μας , αγάπη και ελπίδα που φέρνει η γέννηση του Χριστού μας!

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει