Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Σε αδιέξοδο όσοι επένδυσαν στα φωτοβολταϊκά. Απροστάτευτα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η.

 

ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 

Αθήνα, 13  Δεκεμβρίου  2012

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: «Σε αδιέξοδο όσοι επένδυσαν στα φωτοβολταϊκά. Απροστάτευτα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από τις  επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η.»

Τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες πολίτες – εκ των οποίων πάρα πολλοί αγρότες – οι οποίοι διέθεσαν τις οικονομίες τους αλλά χρεώθηκαν και στις Τράπεζες σημαντικά ποσά προκειμένου να επενδύσουν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, έθεσε ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης στη Βουλή, στην συνεδρίαση της Επιτροπής «Απολογισμού του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού». Το θέμα αφορούσε την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) για ζητήματα της αρμοδιότητάς της.

Ο Βουλευτής στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην αιφνιδιαστική αύξηση της εισφοράς επί του τζίρου, επενδυτών – κατόχων φωτοβολταϊκών από 25% έως 30%.

Τόνισε επίσης ότι αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους ανθρώπους αυτούς αλλά και αβεβαιότητα όσον αφορά το μέλλον αυτής της επένδυσης.

Επεσήμανε δε ιδιαίτερα ότι ενώ είχε δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα στην αγορά γύρω από την απόδοση σε εισόδημα από την επένδυση σε φωτοβολταϊκά, και  πολλοί ιδιώτες επενδυτές έσπευσαν να κάνουν τις εγκαταστάσεις, αλλά  η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.)  ως γνωμοδοτικό όργανο δεν είχε ισχυρό παρεμβατικό ρόλο ώστε να προστατεύει τους επενδυτές.

Ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης τόνισε επίσης το πρόβλημα που δημιουργείται στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με τις αυξήσεις «φωτιά» που φημολογείται ότι θα γίνουν στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. από 1-1-2013.

Όπως είπε η Ρ.Α.Ε ως γνωμοδοτικό όργανο που πρέπει να συμβάλει ουσιαστικά στην αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών θα πρέπει να διαμορφώσει την τελική πρότασή της για τις τιμές του ρεύματος με βάση τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν στην κοινωνία αυτή την περίοδο, όπου μισθοί συντάξεις και γενικότερα το εισόδημα εξανεμίζονται και δεν μπορούν τα νοικοκυριά να ανταποκριθούν σε άλλες αυξήσεις.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει