Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Στήριξη της Πανελλήνιας ” Μαθητιάδας ” που διοργανώνεται στην Πρώτη Σερρών από την πολιτεία

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την στήριξη της Πανελλήνιας «Μαθητιάδας» από την πολιτεία , που κάθε χρόνο διοργανώνεται  στην Πρώτη ,τόνισε σε ομιλία του στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.
Ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η «Μαθητιάδα» που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Πρώτη Σερρών αποτελεί μια μικρή Ολυμπιάδα του μαθητόκοσμου που με το πέρασμα του χρόνου αγκαλιάσθηκε από τον κόσμο, από την νεολαία και από τους κατοίκους της περιοχής. Η «Μαθητιάδα» κάθε χρόνο συγκεντρώνει σχολεία που συμμετέχουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από Απόδημους Έλληνες του εξωτερικού που προσέρχονται στην Πρώτη Σερρών για να προωθήσουν τα Ολυμπιακά ιδεώδη και να αγωνισθούν με αθλητικό πνεύμα.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στην «Μαθητιάδα» αγωνίζονται για τη χαρά της συμμετοχής και αναπτύσσουν σχέσεις κοινωνικές . διαπροσωπικές ευγενούς άμιλλας. Ο προϋπολογισμός αυτής της μεγάλης διοργάνωσης της «Μαθητιάδας» είναι φτωχός σε αριθμούς αλλά πλούσιος σε αξίες.

Αποτελεί χρέος όλων μας να στηρίξουμε αυτή τη διοργάνωση που πρέπει να αποτελέσει πόλο έλξης όλο και περισσοτέρων μαθητών από τα σχολεία κάθε νομού της Ελλάδας και του Απόδημου Ελληνισμού.
Ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης παρουσία του Δημάρχου Πρώτης κ. Αστρίνη Κων/νου ,του Δημοτικού Συμβούλου κ. Λαδιά Νικολάου, του μέλους της οργανωτικής επιτροπής κ. Ντώνε Γεώργιου και του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής της «Μαθητιάδας» κ. Γάλλου Γεωργίου ενημέρωσε την Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής για την έως τώρα επιτυχία της διεξαγωγής της «Μαθητιάδας» , τα οφέλη για την τοπική κοινωνία αλλά και για τους μαθητές που συμμετέχουν σ’ αυτή, ζήτησε δε τα εξής:

1)  Να γίνει κοινή πρόταση των Βουλευτών της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού προς τα Υπουργεία Πολιτισμού – Αθλητισμού ,Παιδείας, Μακεδονίας-θράκης, Εξωτερικών για την θεσμοθέτηση από την πολιτεία της «Μαθητιάδας».

2) Να αναγραφούν σε κωδικούς των Υπουργείων Πολιτισμού-Αθλητισμού .Παιδείας, Μακεδονίας-θράκης, Εξωτερικών συγκεκριμένα κονδύλια ,μετά από προϋπολογισμό που θα καταρτισθεί για τα έξοδα της «Μαθητιάδας» ,που θα αποδίδονται στον Δήμο Πρώτης για την διοργάνωση της «Μαθητιάδας».

3)  Να γίνει πρότυπο Αθλητικό Κέντρο για την διεξαγωγή της «Μαθητιάδας» στην Πρώτη και να αναβαθμισθούν οι υπάρχουσες αθλητικές και ξενοδοχιακές υποδομές για να υποδέχονται τους μαθητές που συμμετέχουν στην «Μαθητιάδα» απ’ όλους τους νομούς της Ελλάδας και από τον Απόδημο Ελληνισμό.

4) Να ενημερωθεί η ολομέλεια της Βουλής για την αναγκαιότητα μονιμοποίησης της μεγάλης αυτής Μαθητικής Αθλητικής εκδήλωσης στην Πρώτη Σερρών.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει