Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Στατιστική και Πραγματικότητα – Δημοσίευμα στην Εφημερίδα ”Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”

Στατιστική και Πραγματικότητα

Άλλη μία τετραετία διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει στο τέλος της και αν εμπιστευτούμε τις στατιστικές αναλύσεις το κυβερνών κόμμα απομακρύνεται από τη νίκη κάθε μέρα που περνάει και περισσότερο. Η μεγάλη στατιστική διαφορά αποτελεί τρανταχτή απόδειξη της «χρεοκοπίας» της πολιτικής της κυβέρνησης σε κάθε τομέα.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων η κυβέρνηση συνεχίζει να τα αμφισβητεί και να προσπαθεί με πολιτικά «πυροτεχνήματα» να συσπειρώσει γύρω της τον Ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση μπορεί να αμφισβητεί όσο θέλει τις δημοσκοπήσεις. Με κανένα, όμως, τρόπο δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει καθημερινά ο Ελληνικός λαός και η οποία δεν ερμηνεύεται μόνο με στατιστικές αναλύσεις και οικονομετρικά μοντέλα.

 Τα τελευταία χρόνια η οικονομική ζωή της Ελλάδας περιστρέφεται γύρω από την ερμηνεία των αριθμών και ο Ελληνικός λαός βομβαρδίζεται με τιμές δεικτών που σε τελική ανάλυση δεν γίνονται κατανοητοί από όλους, παρά μόνο από τους οικονομολόγους.

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τη μείωση της ανεργίας και εκφράζεται με ποσοστά για να περιγράψει τη βελτίωση. Δεν περιγράφει όμως με απλή αριθμητική την κατάσταση. Δεν τολμά να πει ότι πάνω από 450.000, ικανοί για εργασία, συνάνθρωποί μας, δεν μπορούν να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας. Δεν εξηγεί του λόγους που οδήγησαν στη μαζική μετεγκατάσταση μεγάλων επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες με άμεση συνέπεια την διόγκωση της ανεργίας. Δεν εξηγεί επίσης ότι η αρνητική πορεία του αγροτικού τομέα οδηγεί στη μετεγκατάσταση των, ανέργων πλέον, αγροτών στα αστικά κέντρα και κατά συνέπεια σε εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Το κόστος διαβίωσης έχει ανέβει σε επίπεδα εξωφρενικά και οδηγεί τα περισσότερα νοικοκυριά σε απόγνωση. Τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, το κόστος των ειδών διατροφής, οι δαπάνες για την εκπαίδευση και πλήθος άλλων αναγκαίων δαπανών οδηγούν πολλές φορές σε δανεισμό.

 Στο σημείο αυτό αρχίζει η οικονομική οδύσσεια του κάθε νοικοκυριού. Τα καταναλωτικά δάνεια, τα επισκευαστικά, οι πιστωτικές κάρτες και γενικότερα όλα αυτά τα μικροδάνεια, αποτελούν όπλο επιβίωσης του σύγχρονου νοικοκυριού. Στη πραγματικότητα όμως αλυσοδένουν τους συνανθρώπους μας μεταφορικά και πολλές φορές κυριολεκτικά. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για φυλάκιση συμπολιτών μας ή κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων τους λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών στις Τράπεζες.

 Πέραν όμως αυτών των τραγικών περιπτώσεων αναρωτηθήκατε ποτέ πόσοι συνάνθρωποι μας εργάζονται για να καταβάλλουν το μεγαλύτερο μέρος των μηνιαίων αποδοχών τους σε δόσεις δανείων.

 Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της έχοντας βαθιά γνώση των προβλημάτων του Ελληνικού λαού δεν αναλώνεται μόνο στον εντοπισμό των προβλημάτων αλλά κάνει ένα βήμα πιο πέρα και προτείνει λύσεις. Λύσεις βιώσιμες και  εφικτές.  Δεν σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε την παλαιοκομματική λογική της στείρας αντιπαράθεσης που οδήγησε, παλαιότερα, στην πόλωση και το διχασμό. Η Νέα Δημοκρατία μοχθεί για να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όλους τους Έλληνες. Δεν θέλουμε να αποκτήσουμε οπαδούς. Επιθυμούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής του Ελληνικού λαού.

Πρωταρχικός μας σκοπός η ισόρροπη ανάπτυξη της Ελλάδας και αυτό έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ικανοί να το επιτύχουμε με τη βοήθεια όλων.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει