Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το χαρακτηρισμό του νομού συνολικά ως παραμεθορίου

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« Στη  Βουλή το νομοσχέδιο για το χαρακτηρισμό του νομού συνολικά ως παραμεθορίου ».

Κατατίθεται σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή το νομοσχέδιο στο οποίο εμπεριέχεται το άρθρο για το χαρακτηρισμό του νομού συνολικά ως παραμεθορίου.

Την ενημέρωση έκανε επισήμως ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος αλλά  και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ.  Ανδρονόπουλος, προς τον κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσε την εξέλιξη του  όλου θέματος, με συνεχή παρουσία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και με συνεχείς «οχλήσεις» στα γραφεία των συναρμόδιων παραγόντων  και υπηρεσιών για την επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την ολοκλήρωση του ελέγχου του νομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετούς μήνες ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης σε συναντήσεις που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και με αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς  και αφού παρέδωσε στατιστικά στοιχεία και μελέτες που καταγράφουν τη δεινή οικονομική θέση του νομού και τη φθίνουσα πορεία  του , είχε πάρει τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα δινόταν λύση , όπως και έγινε.

Ταυτόχρονα σε συζήτηση που είχε στη βουλή στις 6-02-07 και καταγράφηκε στα πρακτικά ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης πέτυχε τη δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών για το ζήτημα αυτό.

Με την απόφαση αυτή της κυβέρνησης δια του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου σχετικά με την ένταξη του Ν. Σερρών ως παραμεθορίου στο σύνολό του και με τον παραπέρα χαρακτηρισμό του ως προβληματικό τύπου Α προβλέπονται σημαντικά κίνητρα όπως :

  • Στους κατοίκους οι οποίοι είναι υποψήφιοι για πλήρωση θέσεων με τις διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π. παρέχονται πλεονεκτήματα με βάση την εντοπιότητα  (προσαύξηση μορίων)
  • Μετατάξεις για την κάλυψη κενών θέσεων σε δημόσιες υπηρεσίες και Ο.Τ.Α.
  • Μεταθέσεις υπαλλήλων λόγω συνυπηρέτησης
  • Οικονομικά κίνητρα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία (επιδόματα ,αγορά στέγης, επιδοτούμενα δάνεια, μείωση επιτοκίων κ.λ.π.)
  • Μετεγγραφές σε Πανεπιστημιακές σχολές και Τ.Ε.Ι.

Ο  κ. Θεόφιλος  Λεονταρίδης  εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί με την εξέλιξη αυτή ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών του λαού των Σερρών καθώς ο νομός μας αποκτά νέες αναπτυξιακές προοπτικές.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει