Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Στη Βουλή το Νομοσχέδιο για το χαρακτηρισμό του νομού Σερρών ως παραμεθορίου στο σύνολο του

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Θέμα : « Στη Βουλή το Νομοσχέδιο  για το χαρακτηρισμό του νομού Σερρών ως παραμεθορίου στο σύνολο του.»

 Οι συντονισμένες εδώ και μήνες προσπάθειες του βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη για τον χαρακτηρισμό του νομού μας ως παραμεθορίου στο σύνολο του απέδωσαν καρπούς δικαιώνοντας απόλυτα το βουλευτή ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό είχε διαβεβαιώσει τον Σερραϊκό λαό για την κυβερνητική βούληση να δοθεί σύντομα λύση.

Το Σχέδιο Νόμου μέσα στο οποίο εντάσσεται και η ρύθμιση για την ένταξη ολόκληρου του Ν. Σερρών στις παραμεθόριες περιοχές συζητείται και ψηφίζεται την Τετάρτη 24/10/2007 στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και μετά στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ένταξη ολόκληρου του Ν. Σερρών στις παραμεθόριες περιοχές δίνει νέα πλεονεκτήματα στο Νομό μας που μαζί με άλλες δράσεις τη νέα αυτή τετραετία της Κυβέρνησης, σε κάθε τομέα, θα δημιουργήσουν νέες αναπτυξιακές προοπτικές για την ύπαιθρο μας.

Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκοπή Παυλόπουλο και την κυβέρνηση που παρ’ ότι δεν πρόλαβε πριν τις εκλογές να ψηφίσει αυτό το Σχέδιο Νόμου , δεσμεύτηκε ότι θα είναι από τα πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφισθούν μετεκλογικά, όπως και γίνεται.

Η υλοποίηση αυτής της ρύθμισης την οποία έθεσε ως προτεραιότητα στις δραστηριότητες του ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης προσδίδει σημαντικά κίνητρα σ’ όλους τους Δήμους του Νομού μας όπως :

1. Στους κατοίκους οι οποίοι είναι υποψήφιοι για πλήρωση θέσεων με τις διαδικασίες ΑΣΕΠ παρέχονται πλεονεκτήματα με βάση την εντοπιότητα (προσαύξηση βαθμολογίας)

2. Μετατάξεις για την κάλυψη κενών θέσεων σε Δημόσιες Υπηρεσίες και ΟΤΑ

3. Μεταθέσεις υπαλλήλων λόγω συνυπηρέτησης.

4. Οικονομικά κίνητρα προβλεπόμενα από τη σχετική Νομοθεσία. ( επιδόματα ,αγορά στέγης, επιδοτούμενα δάνεια, μείωση επιτοκίων κ.λ.π.)

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης εκφράζει την ικανοποίηση του γιατί με την εξέλιξη αυτή ικανοποιείται ένα δίκαιο αίτημα του λαού των Σερρών καθώς τα παραπάνω μέτρα θα συμβάλλουν στην άρση των αδικιών, στην ίση μεταχείριση των πολιτών και στην συγκράτηση του ανθρώπινου δυναμικού σης παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει