Στις Ομογενειακές εκδηλώσεις της Νοτίου Αφρικής ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης

Share:

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:« Στις Ομογενειακές εκδηλώσεις της Νοτίου Αφρικής ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης»

Στη Νότια Αφρική, στο Κέηπ Τάουν και στο Γιοχάνεσμπουργκ, βρίσκεται ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων για τις Ομογενειακές εκδηλώσεις που γίνονται για την 25η Μαρτίου, αλλά και για μια σειρά άλλων επισκέψεων και επαφών με την τοπική κυβέρνηση.

Στο Κέηπ Τάουν, ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, συμμετείχε σε εκδήλωση που έγινε στην ελληνική κοινότητα με θέμα:«Ο Ελληνισμός στη Νότια Αφρική και οι αλλαγές στη Νότια Αφρική». Επίσης επισκέφθηκε τη Βουλή  και είχε συζητήσεις με την Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτές του κοινοβουλίου. Ακόμη είχε συναντήσεις με το Μητροπολίτη κ. Σέργιο και τον Έλληνα Πρέσβη, για θέματα, που αφορούν τον απόδημο Ελληνισμό.

Κατά την παραμονή του στο Γιοχάνεσμπουργκ στις 30-3-2008, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που έγιναν για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με την θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την παρέλαση των μαθητών που πραγματοποιήθηκε στην ελληνική σχολή «Σαχέτι».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ελληνικών κοινοτήτων Γιοχάνεσμπουργκ, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας  Γιοχάνεσμπουργκ, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος, σωματεία και σύλλογοι της ομογένειας.

Επίσης, ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, επισκέφθηκε την ελληνική κοινότητα, όπου πραγματοποιήθηκαν μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων από ελληνικούς συλλόγους. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην ελληνική κοινότητα, παραβρέθηκε και μίλησε στους απόδημους Έλληνες, ο εκπρόσωπος του αθλητισμού της Νότιας Αφρικής, για τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί το 2010 στη χώρα αυτή.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι στο Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ, το οποίο και επισκέφθηκε ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, υπάρχει κέντρο ελληνικών σπουδών και αρχείο ελληνικής βιβλιοθήκης, όπου εκεί ξεναγήθηκε από τον καθηγητή κ. Χέντριξ, βλέποντας από κοντά την πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά του Ελληνισμού με το πλούσιο έργο, που παράγεται στο κέντρο ελληνικών σπουδών.

Ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, στις επαφές, που είχε με τους απόδημους Έλληνες της Νότιας Αφρικής, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «η συσπείρωση του Ελληνισμού και η διατήρηση της ταυτότητάς του, είναι πρώτιστης σημασίας, καθοριστικές παράμετροι για την επιβίωση του Έθνους στο μέλλον. Ο πολιτισμός μας, η διατήρηση της γλώσσας και των παραδόσεων, η παιδεία, η επαφή και η συνεργασία με τη μητρόπολη-Ελλάδα, είναι τα γερά θεμέλια της αυτοσυνειδησίας και της σίγουρης εθνικής μας πορείας».

Previous Article

Ομιλία του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη για την Αναπτυξιακή Στρατηγική του Ν. Σερρών

Next Article

Ρύθμιση για την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών στους υπαλλήλους που υπηρετούν στο Ν. Σερρών, το συντομότερο δυνατόν