Στο Μαϊάμι της Φλώριδας βρίσκεται ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, προσκεκλημένος εκ μέρους της Επιτροπής Παιδείας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού

Share:

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ


Στο Μαϊάμι της Φλώριδας βρίσκεται ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, προσκεκλημένος εκ μέρους της Επιτροπής Παιδείας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, περιφέρειας Η.Π.Α και του Ελληνο-Αμερικανικού Charter School « Ακαδημίας του Αρχιμήδη » στο συνέδριο με θέμα:« Charter Schools-επιτεύγματα, διαπιστώσεις και προοπτικές, εννέα χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας τους».

Σκοπός των εργασιών του συνεδρίου είναι ο απολογισμός της μέχρι σήμερα πορείας του ελληνικού ενδιαφέροντος Charter Schools στις Η.Π.Α, καθώς επίσης και οι προοπτικές επέκτασης και βελτίωσης των ελληνικών προγραμμάτων τους. Τα μέχρι σήμερα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι τα σχολεία αυτά έχουν ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες της ελληνο-αμερικανικής κοινότητας ερχόμενα να καλύψουν ένα κενό στην ευρύτερη διάδοση της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού σε μαθητές ελληνικής και μη καταγωγής.

Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης επισκέφθηκε το σχολείο « Ακαδημία του Αρχιμήδη » στο οποίο το επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται είναι πολύ υψηλό και δημιουργεί ένα ζωντανό και διαρκώς διευρυνόμενο πυρήνα Φιλελλήνων στην περιοχή, στον οποίο πέρα από την ελληνική γλώσσα μεταφέρεται και ο τρόπος σκέψεως και Πολιτισμού των Ελλήνων.

Ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης τόνισε μεταξύ άλλων στο συνέδριο ότι:«τα Charter Schools αποτελούν μια ριζοσπαστική εκπαιδευτική καινοτομία στη δημόσια εκπαίδευση των Η.Π.Α, διότι προσφέρουν ευελιξία στη σύνταξη, οργάνωση και υλοποίηση του ωρολογίου και αναλυτικού προγράμματός τους και ποιοτική εκπαίδευση με υψηλά ακαδημαϊκά standards καθώς ελέγχονται διαρκώς από τις Αμερικανικές Πολιτείες στις οποίες λειτουργούν. Η συσπείρωση του Ελληνισμού και η διατήρηση της ταυτότητάς του, είναι πρώτιστης σημασίας, καθοριστικές παράμετροι για την επιβίωση του έθνους στο μέλλον. Ο πολιτισμός μας, η διατήρηση της γλώσσας και των παραδόσεων, η παιδεία, η επαφή και η συνεργασία με τη μητρόπολη- Ελλάδα, είναι τα γερά θεμέλια της αυτοσυνειδησίας και της σίγουρης εθνικής μας πορείας».

Τέλος ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης τιμήθηκε από την « Ακαδημία του Αρχιμήδη » για τη συμμετοχή του στο συνέδριο και δεσμεύθηκε ότι τα αποτελέσματα των εργασιών του συνεδρίου θα αξιοποιηθούν από το Υπουργείο Παιδείας, την Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού και την Κυβέρνηση.

Previous Article

Τροπολογία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης στο σχέδιο νόμου « Τροποποιήσεις επενδυτικών νόμων και άλλες διατάξεις », όπου επιδιώκεται να ενισχυθούν οι ιδιοκτήτες διατηρητέων κτιρίων στην προσπάθεια επισκευής και διατήρησης των κατοικιών τους

Next Article

Ομιλία για τον προϋπολογισμό του 2009