Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με τους Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Share:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2014  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με τους Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στο Υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Θεόφιλου Λεονταρίδη και των Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, αναφορικά με τις προτεραιότητες και τις ανάγκες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας.

Κύριο θέμα της συζήτησης, ήταν η καλύτερη λειτουργία, η αποτελεσματικότερη οργάνωση και η άμεση συνεργασία των Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να διασφαλίζεται η εξυπηρέτηση κι επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, κάτι που, άλλωστε αποτελεί και προτεραιότητα και για τον ίδιο τον Αναπληρωτή Υπουργό.

Ειδικότερα, δόθηκε έμφαση στις ανάγκες κάθε Αποκεντρωμένης Διοίκησης ξεχωριστά και σε συνάρτηση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, (γεωγραφικά- κοινωνικά- οικονομικά)  που καθεμιά από αυτές φέρει.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν:

  • Την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαδικασιών αξιολόγησης των δομών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων μέχρι το τέλος του έτους.
  • Τις ανάγκες σε προσωπικό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
  • Την ανάγκη εντοπισμού και επίλυσης των συναρμοδιοτήτων ιδιαιτέρως μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αιρετής Περιφέρειας καθώς και την δυνατότητα μεταφοράς αρμοδιοτήτων Υπουργείων οι οποίες ασκούνται σε περιφερειακό επίπεδο.
  • To θέμα της δημιουργίας Ειδικού Λογαριασμού για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, γεγονός που θα διευκολύνει κατά πολύ τη λειτουργία των Υπηρεσιών τους, θα επιφέρει «χαμένα» έσοδα στο κράτος,  αλλά θα επιτρέψει και τη συμμετοχή τους σε προγράμματα που εκπονούνται ειδικά για τέτοιου είδους δομές και από τα οποία ουσιαστικά «αποκλείονται», λόγω της απουσίας αυτού του Λογαριασμού.
  • Την νομοθετική αξιοποίηση του πορίσματος για την οργάνωση των δασικών υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, που προέκυψε από τις εργασίες Επιτροπής που είχε συσταθεί για αυτόν τον σκοπό.

Τέλος, έγινε αναφορά και στο θέμα του «ελεγκτή νομιμότητας», πάνω στο οποίο υπήρξαν παρατηρήσεις τόσο από τους Γενικούς Γραμματείς όσο και από τους αρμόδιους για το θέμα Υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Αναπληρωτής Υπουργός  ανέφερε ότι θα υπάρχει καθημερινή και ουσιαστική επαφή του  γραφείου του καθώς και όλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με κύριο σκοπό την άμεση υλοποίηση όλων όσων αναφέρθηκαν.

Previous Article

Στο STAR και στην εκπομπή LIVE U με την Πόπη Τσαπανίδου για την λύση της μεταφοράς των μαθητών – 24/09/2014

Next Article

Υπεγράφη η ένταξη του έργου «Βελτίωση υποδομών αεραθλητισμού στο Χορτερό του Δήμου Σιντικής του Νομού Σερρών»