Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

«Συνάντηση Θεόφιλου Λεονταρίδη με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος»

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

«Συνάντηση Θεόφιλου Λεονταρίδη με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος»

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος , Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο στα γραφεία του Αρχηγείου, είχε ο Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Εκεί, αφού αρχικά ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του από τον ίδιο, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του για θέματα λειτουργίας του Σώματος και να του θέσει ζητήματα αρμοδιότητάς του όσον αφορά το Νομό Σερρών .

Ο Θ. Λεονταρίδης , εξήρε το έργο του Πυροσβεστικό Σώμα και τόνισε πως γίνονται πολλές θυσίες και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες , στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών, ευχαριστώντας το Πυροσβεστικό Σώμα για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει, καθημερινά, στους πολίτες .

Στη συνέχεια έθεσε υπόψη του Αρχηγού τις ελλείψεις που σημειώνονται σε επιχειρησιακά μέσα και έμψυχο δυναμικό στο Νομό Σερρών , ζήτησε την παρέμβασή του ώστε να βρεθούν το συντομότερο δυνατόν, λύσεις, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε πανελλαδικό.

Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικά φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα. Ο Αρχηγός διαβεβαίωσε τον κ. Λεονταρίδη ότι, εξέτασε τις υφιστάμενες επιχειρησιακές ανάγκες του Σώματος, και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων . Όπως ανέφερε, έλαβε υπόψη του μεταξύ άλλων, τις ανάγκες της κοινωνίας και τις επίμονες και τεκμηριωμένες προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ , και ήδη έγινε το πρώτο βήμα ,με τη δημοσίευση του , με αριθμό Π.Δ 79/30-11-22 , με το οποίο εγκρίθηκε η αύξηση των οργανικών θέσεων του Π.Σ. κατά 3.600, με τις πρώτες 500 να προκηρύσσονται εντός του επόμενου έτους. Διαβεβαίωσε τον Θ.Λεονταρίδη , πως ο προγραμματισμός είναι , να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προλήψεις προσωπικού σταδιακά .

Όσον αφορά τη διάθεση πυροσβεστικού οχήματος στις Σέρρες, ο Βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης επεσήμανε στον Αρχηγό την ιδιαιτερότητα του Νομού – λόγω μεγάλης έκτασης και εκτεταμένης δάσωσης – που καθιστά αναγκαία την παραχώρηση πυροσβεστικών οχημάτων λόγω παλαιότητας του στόλου.

Ο Αρχηγός, σε ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης του έμπρακτου ενδιαφέροντος που επιδεικνύει ο κ. Λεονταρίδης στα ζητήματα του Π.Σ., τις επισκέψεις και παρεμβάσεις του , του απένειμε τιμητική πλακέτα δεσμευόμενος παράλληλα να αναζητήσει ο ίδιος προσωπικά λύση στο θέμα που έθεσε για το Νομό Σερρών .

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει