Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με εκπροσώπους γονέων για τη μεταφορά των μαθητών


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2014  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με εκπροσώπους  γονέων για τη μεταφορά των μαθητών

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόφιλου Λεονταρίδη με τους εκπροσώπους συλλόγων γονέων του Νομού Αττικής. Ο κ. Λεονταρίδης εξέθεσε λεπτομερώς όλες τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της μεταφοράς των μαθητών, όπου το Υπουργείο Εσωτερικών είναι υπεύθυνο για τη χρηματοδότηση και τη θέσπιση του νομικού πλαισίου και οι περιφέρειες είναι αρμόδιες για το σχεδιασμό των δρομολογίων και την εκτέλεση τους. Ο κ. Λεονταρίδης ανέφερε ότι από πλευράς Υπουργείου έγιναν οι νομοθετικές παρεμβάσεις για να μην υπάρξουν προβλήματα και επιπλέον να συμπεριληφθούν και τα Μουσικά Σχολεία ισότιμα στη μεταφορά των μαθητών τους. Για το πρόβλημα που υπάρχει στα σχολεία της Αττικής μεταξύ της Περιφέρειας και της υπηρεσίας του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου έγινε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος έδειξε μεγάλη κατανόηση για τη λύση του θέματος και μάλιστα κανονίστηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου και των εκπροσώπων των γονέων με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Επειδή το θέμα της μεταφοράς των μαθητών παρουσιάζει επί σειρά ετών μεγάλες δυσχέρειες στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του, πρόθεση του κ. Λεονταρίδη είναι να δοθεί μία μόνιμη και οριστική λύση στο ζήτημα αυτό. Έτσι, ανακοίνωσε στους γονείς ότι προτίθεται άμεσα να ξεκινήσει τη διαδικασία για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου από μηδενική βάση.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει