Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή είχε ο Βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, όπου συζήτησαν προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ν. Σερρών σ’ ότι αφορά την ανάπτυξη, την οικονομία και την Αγροτική Παραγωγή

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Συνάντηση   με τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή είχε ο Βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, όπου συζήτησαν προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ν. Σερρών σ’ ότι αφορά την ανάπτυξη, την οικονομία και την Αγροτική Παραγωγή.

   Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και άκουσε με προσοχή τις προτάσεις που υπέβαλε ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των δεσμεύσεων της όσον αφορά την περιφέρεια.

   Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ανέλυσε την σημερινή κατάσταση στο Νομό τονίζοντας ιδιαίτερα τη μεγάλη ανεργία που υπάρχει, τα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

   Αφού τόνισε ότι οι Σερραίοι περιμένουν πολλά από τον Πρωθυπουργό αλλά και από τους Βουλευτές του Νομού, πρότεινε μια σειρά από έργα προτεραιότητας που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

1.  Την κατασκευή των Αρδευτικών έργων του Νομού

2.  Τους Αναδασμούς

3. Την μελέτη βιωσιμότητας του εμπορευματικού Αεροδρομίου του  Δαφνουδίου    και την απόφαση της Κυβέρνησης για την υλοποίησή του

4. Την ίδρυση τμήματος Πανεπιστημιακής Σχολής που θα έχει σχέση με την Γεωπονία, την μεταποίηση της παραγωγής, την έρευνα και την Τεχνολογία

5. Την ανάπτυξη νέων τμημάτων στο ΤΕΙ και παραρτημάτων στη Νιγρίτα και το Σιδηρόκαστρο

6. Την εκμετάλλευση της Γεωθερμίας

7. Την τουριστική Αξιοποίηση του Νομού {Λαϊλιας λίμνη Κερκίνης ,λιμάνι     Αμφίπολης, σπήλαιο Αλίστράτης} και την Αγροτουριστική Ανάπτυξη

8. Την διανομή του φυσικού Αερίου σ’ όλο το Ν. Σερρών

9. Τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου με στόχο την ενθάρρυνση της Έρευνας και της Τεχνολογίας,   τη στήριξη των νέων επιστημόνων και την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης.

   Επίσης ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να γίνει μια καμπάνια ενημέρωσης στους πολίτες της περιφέρειας για το νέο Αναπτυξιακό νόμο και τις ευεργετικές διατάξεις του σε συνεργασία με το επιμελητήριο και τους Δήμους.

   Επίσης να γίνει καταγραφή ανά περιοχή των δυνατοτήτων που παρέχονται στον κάθε επενδυτή να αναπτύξει τις επιχειρηματικές του πρωτοβουλίες και τους τομείς επιχειρηματικότητας που πρέπει να στραφεί.

   Η συζήτηση με τον Πρωθυπουργό ήταν εγκάρδια και φιλική και ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον που   δείχνει ακούγοντας με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει