Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε βαμβακοπαραγωγούς πολλών Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Βισαλτίας με την μη πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Σερρών

 Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρη Αποστολάκο είχε ο βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε βαμβακοπαραγωγούς πολλών Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Βισαλτίας με την μη πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος.

Ως γνωστόν η ενίσχυση αυτή καταβάλλεται σε όσους δικαιούχους κάλυψαν τις απαιτήσεις που προβλέπονται από τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις ζημιές που υπέστησαν από διάφορα αίτια, όπως αυτά σημειώθηκαν από τον ΕΛΓΑ  (ζημιές από χαλάζι, πλημμύρες, πράσινο σκουλήκι κλπ.)

Σε ότι αφορά στο Ν. Σερρών οι ζημιές ιδίως από εντομολογικές προσβολές ήταν :

Δήμος Βισαλτίας ζημιά 50%

Δήμος Εμμανουήλ Παπά ζημιά 35 %

Δημοτική Ενότητα Ν. Ζίχνης ζημιά 40%

Δημοτική Ενότητα Σιδηροκάστρου ζημιά 30%

Υπόλοιπο Νομού ζημιά 25%

Σε ότι αφορά τον Δήμο Βισαλτίας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αυτεπάγγελτα θα κάνει Διορθωτικές Διοικητικές πράξεις και δεν χρειάζεται όσοι παραγωγοί κάλυψαν το πλαφόν να κάνουν ενστάσεις για να πάρουν την συνδεδεμένη ενίσχυση.

Η διόρθωση γίνεται για να συμπεριληφθούν στο Δήμο Βισαλτίας και τα Δημοτικά Διαμερίσματα που εκ παραδρομής δεν είχε ληφθεί υπ’ όψιν ως ποσοστό  ζημιάς 50% ΕΛΓΑ.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ  είπε στον βουλευτή κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη ότι οι πληρωμές αυτών των παραγωγών της συνδεδεμένης ενίσχυσης θα γίνουν τον Απρίλιο.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει