Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για την συνέχιση παροχής του κινήτρου του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.
Αν. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων
 

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα «Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για την συνέχιση παροχής του κινήτρου του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών»

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είχε ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης στη Βουλή για την συνέχιση παροχής του κινήτρου του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών  στους εργαζόμενους του Νομού.

Ο Βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης επεσήμανε την κατάφωρη αδικία που θα προκληθεί εάν οριστικά καταργηθεί το κίνητρο του επιδόματος στο σύνολο των υπηρετούντων στο Νομό Σερρών.

Ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «θα επανεξετάσει το όλο ζήτημα μέχρι να ψηφισθεί το Νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής».

Ως γνωστόν με το Ν3613/2007 εντάχθηκε ολόκληρος ο Ν. Σερρών στις παραμεθόριες περιοχές και με το Ν3714/2008 και τη Διυπουργική απόφαση καθορισμού του συνόλου του Ν. Σερρών ως προβληματικής περιοχής τύπου Α΄ θεσπίστηκαν σημαντικά κίνητρα που διέπουν τις προβληματικές και παραμεθόριες περιοχές όπως :

  • Προσαύξηση μοριοδότησης στους υποψηφίους για πλήρωση θέσεων με τις διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π.
  • Μεταθέσεις υπαλλήλων λόγω συνυπηρέτησης.
  • Μετατάξεις για την κάλυψη κενών θέσεων σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Ο.Τ.Α.
  • Μείωση των ενσήμων στον ιδιωτικό τομέα στο 50% για την επιδότηση ενοικίου και την αγορά πρώτης κατοικίας.
  • Επίδομα παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει