Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη στο Υπουργείο είχε ο βουλευτής Σερρών Θ. Λεονταρίδης για τα προβλήματα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Σερρών και των Κέντρων Υγείας του Νομού λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κ. ΑΘ. ΠΛΕΥΡΗ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ 32 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ 8 ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη στο Υπουργείο είχε ο βουλευτής Σερρών Θ. Λεονταρίδης για τα προβλήματα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Σερρών και των Κέντρων Υγείας του Νομού λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε στον Θ. Λεονταρίδη ότι έχει εγκρίνει την πρόσληψη 8 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (αναισθησιολογίας καρδιολογίας, ογκολογίας κ.α.) και 32 νοσηλευτών σύμφωνα με τις απαιτήσεις της διοίκησης του Νοσοκομείου, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η προκήρυξη με τις διαδικασίες που χρειάζονται.

Θα ακολουθήσει η έγκριση και άλλων απαραίτητων προσλήψεων προσωπικού για τα Κέντρα Υγείας του νομού Σερρών.

Οι θέσεις αυτές εργασίας εντάσσονται στην γενικότερη απόφαση της Κυβέρνησης για προσλήψεις 4000 νοσηλευτών και 700 γιατρών και 910 υγειονομικών λοιπών ειδικοτήτων για το ΕΣΎ.

Σε ότι αφορά τα Κέντρα Υγείας το μεγαλύτερο μέρος των ελλείψεων που υπάρχουν θα καλυφθούν με ιδιώτες γιατρούς.

Συγκεκριμένα, θα καλυφθούν με ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που έχουν σύμβαση και αναμένεται να αναλάβουν το ρόλο του προσωπικού γιατρού, κάτι που άλλωστε προβλέπεται και στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Μάλιστα, ήδη είναι έτοιμη η σχετική Υπουργική Απόφαση που θα είναι διευκρινιστική του νόμου για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και θα υποχρεώνει τους ιδιώτες γιατρούς (προσωπικούς γιατρούς) να κάνουν 2 εφημερίες το μήνα στα κέντρα υγείας ώστε να καλύπτουν τα κενά.

Στη δεύτερη φάση είναι πιθανόν να επιλεγούν κάποιες θέσεις ώστε να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό.

Ως γνωστόν, ο βουλευτής Θ. Λεονταρίδης ως μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σε κάθε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας επεσήμανε διαρκώς την ανάγκη πρόσληψης γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού στο Νοσοκομείο Σερρών και στα Κέντρα Υγείας του νομού.

Στις 10/5/22, στο νομοσχέδιο για τον προσωπικό γιατρό για κάθε πολίτη (ομιλία και σχετικό δελτίο Τύπου).

Στις 21/12/21 (ομιλία σε νομοσχέδιο στη Βουλή και Δελτίο Τύπου).

Στις 31/3/21 (ομιλία σε νομοσχέδιο στη Βουλή και Δελτίο Τύπου).

Στις 27/1/21 (ομιλία σε νομοσχέδιο στη Βουλή και Δελτίο Τύπου).

Στις 4/9/20 (ομιλία σε νομοσχέδιο στη Βουλή και Δελτίο Τύπου).

Και άλλες σχετικές παρεμβάσεις στη Βουλή που η συνισταμένη τους ήταν η ενίσχυση του ΕΣΥ και του υγειονομικού προσωπικού.

Ο βουλευτής κ. Θ. Λεονταρίδης με την παρέμβασή του αυτή αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη συνεχή προσήλωσή του στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, η οποία τον ανέδειξε διαχρονικά στη θέση αυτή.

Όλοι έχουμε άλλωστε ανάγκη ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο θα παρέχει σε κάθε πολίτη ποιοτικές υπηρεσίες, που χρηματοδοτούνται από τις εισφορές όλων μας και τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα αποτελεί για πάντα το βασικό πάροχο υπηρεσιών υγείας, για όλους τους συμπολίτες μας και για αυτό ακριβώς το λόγο πρέπει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμισή του.

Ο διάλογος μεταξύ του Θ. Λεονταρίδη και του υπουργού Υγείας Αθ. Πλεύρη διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει πνεύμα συνεννόησης τα αποτελέσματα είναι εποικοδομητικά.

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας κ.Αθ. Πλεύρη για τη συνεργασία τους αυτή.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει