Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό κ. Γ. Στύλιο για τη συνέχιση λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Κ. Ποροίων . Κατάθεση εγγράφων και συζήτηση με τους Υπουργούς.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

Θέμα : Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό κ. Γ. Στύλιο για τη συνέχιση λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Κ. Ποροίων .
Κατάθεση εγγράφων και συζήτηση με τους Υπουργούς.
Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό κ. Γ. Στύλιο είχε ο Θεόφιλος Λεονταρίδης στο Υπουργείο για την συνέχιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Κάτω Ποροίων .
Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης επεσήμανε ιδιαίτερα τους λόγους για τους οποίους οφείλει ο ΕΛΤΑ να διατηρήσει σε λειτουργία το Ταχυδρομικό Κατάστημα Κ. Ποροίων :
1.- Είναι το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που απέμεινε στην ακριτική αυτή περιοχή μεταξύ των δύο τελωνείων Προμαχώνα και Δοϊράνης που εξυπηρετεί τους πολίτες λόγω συγκοινωνιακής απομόνωσης και απόστασης από τα αστικά κέντρα .
2.- Το Ταχυδρομικό κατάστημα έχει οικονομική ευρωστία ( θετικό οικονομικό ισοζύγιο ) και επομένως όχι μόνο δεν είναι ελλειμματικό αλλά είναι και κερδοφόρο .
3.- Το Ταχυδρομικό Κατάστημα κτίσθηκε σε χαλεπούς καιρούς για να λειτουργεί και να εξυπηρετεί την κοινωνία και απαιτείται σεβασμός για την εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι κατεδάφιση των δικαιωμάτων τους.
4.- Απαιτείται περαιτέρω εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του καταστήματος και όχι λουκέτο , σεβόμενοι την ιστορία και το μέλλον αυτής της παραμεθόριας περιοχής για να μην καταδικασθεί μία ολόκληρη περιοχή στο βωμό σκοπιμοτήτων και σχεδίων που δυσχεραίνουν τη ζωή των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών .
5.-Στην προσπάθεια εξεύρεση λύσης για το κλείσιμο 400 Ταχυδρομικών Καταστημάτων από τα 600 που λειτουργούν στην Ελλάδα , σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπεβλήθη από το Υπερταμείο προς τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ που ορίζεται από αυτό , πρέπει να υπάρξουν κριτήρια εκτός από οικονομικά και γεωγραφικά , κοινωνικά και να εξαιρεθούν Ταχυδρομικά Καταστήματα που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές .
Ο Υπουργός κ. Κ. Πιερρακάκης και ο Υφυπουργός κ.Γ. Στύλιος που έχει την αρμοδιότητα εκτός των άλλων και για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είπαν στον πρώην Υπουργό Θεόφιλο Λεονταρίδη ότι θα εξετάσουν σε βάθος όλα τα δεδομένα που προκύπτουν από το Πρόγραμμα Εθελούσιας εξόδου ( με το οποίο έκαναν αίτηση για να αποχωρήσουν όσοι ήθελαν με κίνητρα που τους δόθηκαν από τον ΕΛΤΑ ) για να μπορέσουν να βρουν λύση .
Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης ευχαρίστησε τους κ. Υπουργούς για την συζήτηση και το ενδιαφέρον που έδειξαν και τους διεμήνυσε ότι με όλα όσα τους κατέθεσε και προφορικά και εγγράφως πρέπει να δουν με τη δέουσα προσοχή το θέμα και λαμβάνοντας υπ΄ υπόψη όλες τις παραμέτρους,να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του Ταχυδρομείου .
Η Ύπαιθρος Χώρα και ιδίως οι Ακριτικές περιοχές αποτελούν τους βραχίονες της Ελλάδος και όπως έκαναν θυσίες οι πολίτες και παρέμειναν σ΄αυτές τις περιοχές που έχουν ερημώσει τώρα , έτσι πρέπει και το κράτος να αναγνωρίζει τις θυσίες τους και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους τόνισε ο Θεόφιλος Λεονταρίδης .
Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους Υπουργούς μέχρι να βρεθεί τελική οριστική λύση προς όφελος της κοινωνίας της παραμεθόριας αυτής περιοχής .

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει