Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδος


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2014  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδος.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι βουβαλιών ανέλυσε, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδος κ. Τρύφων Γιαντσίδης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των εκτροφέων βουβαλιών ζήτησε μεταξύ άλλων:

  • τη συνέχιση του προγράμματος διατήρησης απειλούμενων αυτοχθόνων φυλών αγροτικών ζώων,
  • την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης βοσκοτόπων παραλίμνιων περιοχών για τη σωστή διατροφή των ζώων,
  • τη στήριξη της βουβαλοτροφίας μέσα από τη νέα ΚΑΠ και τις επιπτώσεις της στην κτηνοτροφία.

Σε δήλωσή του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Λεονταρίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την αγάπη των κτηνοτρόφων για το συγκεκριμένο είδος ζώου και τόνισε: «Η βουβαλοτροφία στη χώρα μας είναι επιδοτούμενη κι αν και έχει υψηλό κόστος, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός αναπτυσσόμενου τομέα με προοπτικές. Είμαι γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκτροφείς βουβαλιών αφού και στη Βυρώνεια Σερρών υπάρχουν αρκετές μονάδες. Τόσο το βουβαλίσιο γάλα, όσο και το κρέας, είναι υψηλής διατροφικής αξίας και έχουν ευεργετικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό, γιατί τα βουβάλια ευδοκιμούν χωρίς την ανάγκη ζωοτροφών ή αντιβιοτικών, ενώ γρασίδια, τριφύλλια και άχυρο αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους. Από πλευράς Υπουργείου, καταβάλλεται, κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιλυθεί το θέμα των επιλέξιμων βοσκοτόπων. Σ’ αυτό βοηθά και η νέα ΚΑΠ. Εντός των επομένων ημερών, μάλιστα, θα ανακοινωθεί και το κείμενο διαβούλευσης για τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα».

Ως προς το πρόγραμμα  απειλούμενων αυτοχθόνων φυλών αγροτικών ζώων, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης διαβεβαίωσε ότι αυτό θα συνεχιστεί και την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.

 Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδος

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει