Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη με τα προεδρεία εποπτευόμενων Οργανισμών του ΥπΑΑΤ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ

Αθήνα, 14 Απριλίου 2014  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη με τα προεδρεία εποπτευόμενων Οργανισμών του ΥπΑΑΤ.

Την επίσπευση των εκκρεμούντων πληρωμών και αποζημιώσεων προς του παραγωγούς, την επίλυση των προβλημάτων με τα βοσκοτόπια, την εντατικοποίηση των ελέγχων σε κρέατα, τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα στην αγορά ενόψει των εορτών του Πάσχα και την προστασία του καταναλωτή από τις ελληνοποιήσεις ζήτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρη Αποστολάκο, τον πρόεδρο κ. Βασίλη Έξαρχο και τον αντιπρόεδρο κ. Αργύρη Μποτό του ΕΛΓΑ, τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ κ. Ιωάννη Τσιάλτα, τον πρόεδρο κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κώστα Μαλίδη του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Ο κ. Λεονταρίδης ενημερώθηκε επιπλέον για τα προβλήματα και τις ελλείψεις των παραπάνω Οργανισμών σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές, τις εξελίξεις ως προς τις αξιολογήσεις των δομών και του προσωπικού, για τις σχολές επαγγελμάτων κρέατος, τον θεσμό των πρότυπων επιδεικτικών αγροκτημάτων, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων για πιστοποίηση – αναγνώριση Φορέων Α’ Βαθμού, Φορέων Β’ Βαθμού & Φορέα Συντονισμού στο πλαίσιο του ΟΣΔΕ για τα έτη 2014-2020, την παράταση του χρόνου καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2013 από τους αγρότες έως τις 30 Απριλίου 2014, για τα νέα ελληνικά προϊόντα τα οποία πρόκειται να πιστοποιηθούν, καθώς και τις τροποποιήσεις και συμπληρώσεις του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ που θεωρούνται απαραίτητες για την επίλυση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν κατά την τριετή εφαρμογή του νόμου 3877/2010.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει