Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη με Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Γυναικών


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ

Αθήνα, 13 Μαΐου 2014  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη με  Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Γυναικών.

Ενθάρρυνση των  γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών.

Φορολόγηση του εισοδήματός τους με συντελεστή 13% και όχι 26%.

Την άμεση επίλυση στο θέμα της φορολόγησης του εισοδήματος από την απασχόληση των μελών των γυναικείων αγροτουριστικών συνεταιρισμών, ζήτησαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, εκπρόσωποι Γυναικείων Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών. Στην σύσκεψη συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας κ. Μ. Κορασίδης.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των γυναικείων συνεταιρισμών ζήτησαν το εισόδημα των μελών τους να θεωρείται αγροτικό και να φορολογείται με συντελεστή 13% και όχι 26%. Επιπλέον, ζήτησαν τη στήριξη  των μικρών γυναικείων συνεταιρισμών, των οποίων τα μεταποιημένα προϊόντα που παράγονται με πολύ κόπο προορίζονται για άμεση διάθεση, στην τοπική κοινωνία (τοπικές λαϊκές αγορές) ή σε αγορές παραγωγών (farmers’ markets) ή σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης της τοπικής αγοράς.

Μετά τη συνάντηση ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης δήλωσε:

«Οι γυναικείοι αγροτικοί συνεταιρισμοί μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν αναπτυξιακά κύτταρα στην ύπαιθρο, μορφές ευέλικτης απασχόλησης, συμβατές με τους περιορισμούς που οι γυναίκες αντιμετωπίζουν, προκειμένου να ανταποκριθούν, τόσο στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, όσο και στις επιχειρηματικές τους ανάγκες. Βούλησή μας είναι η ενθάρρυνση της γυναικείας αγροτικής επιχειρηματικότητας μέσα και από την ΚΑΠ, με τη δημιουργία νέων προϊόντων, τα οποία διαθέτουν ταυτότητα και είναι άμεσα συνδεδεμένα με την αισθητική του τόπου, τις παραδόσεις και τα τοπικά προϊόντα. Προς την κατεύθυνση αυτή βρίσκεται και η τροπολογία που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή, προκειμένου το εισόδημα από την απασχόληση των μελών των γυναικείων αγροτουριστικών συνεταιρισμών να θεωρείται αγροτικό και κατά συνέπεια να φορολογείται με 13%».

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη με  Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Γυναικών

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη με  Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Γυναικών

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει