Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Συνάντηση του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου για το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στις Δικαστικές Υπηρεσίες του Ν. Σερρών

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Σερρών              

                                                                       Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Συνάντηση του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου για το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στις Δικαστικές Υπηρεσίες του Ν. Σερρών»

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου είχε ο βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης προκειμένου  να τον ενημερώσει για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικές υπηρεσίες του Ν.Σερρών από την έλλειψη προσωπικού που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία τους και το έργο της δικαιοσύνης.

Τα προβλήματα αυτά είχε επισημάνει και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων δια του προέδρου του εδώ και αρκετό καιρό προς το Υπουργείο, με υπόμνημα που είχε αποστείλει, προσπαθώντας να συνδράμει στην επίλυση τους.

Όσον αφορά τη λειτουργία των Ειρηνοδικείων, τα οποία επιφορτίσθηκαν με επιπλέον αρμοδιότητες (ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, Ν 3869/2010, προσημειώσεις και Εκούσια Δικαιοδοσία Ν 4055/2012) καθίσταται αναγκαία όχι μόνο η συμπλήρωση των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν αλλά και η αύξηση των οργανικών τους θέσεων.

Έτσι, για το Ειρηνοδικείο Σερρών είναι αναγκαία η κάλυψη δύο (2)  κενών οργανικών θέσεων Ειρηνοδικών από τον πίνακα των επιτυχόντων του 2011, που εντός των ημερών θα προσληφθούν εξήντα οκτώ (68) νέοι Ειρηνοδίκες και μιας θέσης δικαστικού γραμματέα.

Για το Ειρηνοδικείο Νιγρίτας πρέπει όχι μόνο να καλυφθεί η μια (1) κενή οργανική θέση γραμματέα αλλά να δοθεί ακόμη μια (1) λόγω της αύξησης του όγκου εργασίας από τη λειτουργία των φυλακών.

Στο Ειρηνοδικείο Σιντικής είναι απαραίτητη η στελέχωση του με τρεις (3) ακόμη γραμματείς λόγω διεύρυνσης αρμοδιοτήτων, και συγχώνευσης των Ειρηνοδικείων της περιοχής σε ένα, που έχει αυξημένες ανάγκες.

Επίσης, στο Ειρηνοδικείο Ροδολίβους για τους ίδιους λόγους είναι αναγκαία η συμπλήρωση των τριών (3) κενών οργανικών θέσεων γραμματέων.

Τέλος, στο Πρωτοδικείο Σερρών υπάρχουν εννέα (9) κενές οργανικές θέσεις γραμματέων από 26 στο σύνολο, μια θέση δακτυλογράφου και μια (1) κενή θέση δικαστικού επιμελητή, στην Εισαγγελία τρεις (3) κενές οργανικές θέσεις γραμματέων και τρεις (3) κενές θέσεις δικαστικών επιμελητών.

Ταυτόχρονα μαζί με το θέμα της έλλειψης προσωπικού, ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης τόνισε στον Υπουργό Δικαιοσύνης την έλλειψη αναλώσιμων υλικών, την αναγκαιότητα συντήρησης του κτιρίου του Πρωτοδικείου, και την διευθέτηση του ζητήματος της μετεγκατάστασης του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου απαντώντας στον βουλευτή κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη για τη μεγάλη μείωση των υπαλλήλων που υπάρχει στις δικαστικές υπηρεσίες του Ν.Σερρών, που έχει ως συνέπεια την δυσχέρεια του έργου της δικαιοσύνης, τόνισε τα εξής: με την κινητικότητα του προσωπικού και την αναδιοργάνωση του Δημοσίου τομέα θα δοθεί προτεραιότητα στη στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών  και σχεδόν όλες οι κενές οργανικές θέσεις θα στελεχωθούν.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει