Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Συνάντηση του κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη με τον Διοικητή του Ο.Γ.Α. κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο για Θέματα Ασφαλιστικά-Συνταξιοδοτικά Αγροτών

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 ΘΕΜΑ: «Συνάντηση του κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη με τον Διοικητή του Ο.Γ.Α. κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο για Θέματα Ασφαλιστικά-Συνταξιοδοτικά Αγροτών»

Ο Βουλευτής κ.  Θεόφιλος Λεονταρίδης, χθες 12-2-2008, μαζί με τους συναδέλφους Βουλευτές, που συνέταξαν και υπέβαλαν, το από 9-1-2008 υπόμνημά τους, προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Οικονομίας και Οικονομικών, για ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά θέματα αγροτών, θεώρησαν σκόπιμο εν όψει των εξαγγελιών, από τον κ. Πρωθυπουργό, μέτρων υπέρ των αγροτών, να επισκεφθούν τον Διοικητή του Ο.Γ.Α. κ.Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο προς προς τον οποίο η κ. Πετραλιά διαβίβασε το παραπάνω υπόμνημά τους, προκειμένου να τους ενημερώσει για την εξέλιξη των θεμάτων που έθεσαν με το υπόμνημά τους.

Ως γνωστόν στο υπόμνημα των μέτρων υπέρ των αγροτών περιλαμβάνεται:

1)Η μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αγροτών-αγροτισσών.

2)Αποκατάσταση αδικιών στα επιδόματα συντάξεων γήρατος και αναπηρίας.

3)Το εποχικό επίδομα.

4)Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ( Ε.Κ.Α.Σ ).

5)Ανασφάλιστοι υπερήλικες.

6)Διαδοχική ασφάλιση για τους γεννηθέντες, πριν το έτος 1935, που έχουν ένσημα στο Ι.Κ.Α,(1000-2000-3000 ένσημα) και δεν προσμετρώνται στη σύνταξή τους.

Ο κ. Διοικητής του Ο.Γ.Α. διαβεβαίωσε τον κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη και τους συναδέλφους του Βουλευτές ότι, επί των όλων των προαναφερθέντων θεμάτων τους, διαβίβασε προς τον κ.Πρωθυπουργό τις απόψεις του και ευελπιστεί ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν και ειδικότερα για τη μείωση του ορίου ηλικίας των αγροτών-αγροτισσών. Δηλαδή η μείωση των ορίων ηλικίας μπορεί να επέλθει μετά την θεμελίωση του συνταξιοδοτικού  δικαιώματος της 15ετίας που ξεκινά από την ίδρυση του ταμείου κύριας ασφάλισης το 1998.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει