Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Το Συνέδριο αυτό μπορεί να ετοιμάσει μια νέα ,σύγχρονη και αποτελεσματική Νέα Δημοκρατία. Για να συμβεί όμως αυτό δεν θα πρέπει να αναλωθεί σε προσωπικές λογικές και στρατηγικές, ενδοοικογενειακές τριβές, προβλήματα του παρελθόντος που ταλάνισαν και συνέβαλαν ως ένα βαθμό σε εκλογικές αποτυχίες. Η κοινωνία και οι πολίτες περιμένουν από εμάς να ασχοληθούμε με τα σοβαρά και πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν.Απαιτούν προτάσεις παραγωγή νέας πολιτικής, ρηξικέλευθες τομές και νέο πολιτικό πολιτισμό.

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι μεγάλες αλλαγές στις οικονομικές, τεχνολογικές, κοινωνικές δομές, των αναπτυγμένων λαών κτυπούν την πόρτα μας και ζητούν από όλους μας ουσιαστικές πολιτικές προτάσεις, ξεκάθαρους στόχους.

Τα νέα δεδομένα που διαρκώς παρουσιάζονται θέλουν συνεχή μελέτη και νέες θέσεις και προτάσεις, επικαιροποιημένα προγράμματα που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που συνεχώς ανακύπτουν.

            Το μήνυμα που θα πρέπει να βγει από το Συνέδριο θα πρέπει να δείξει ότι η Νέα Δημοκρατία ενωμένη και με συλλογική δουλειά μπορεί να αποτελέσει το σύγχρονο κόμμα εξουσίας που θα εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός.

Είναι λοιπόν ανάγκη περισσότερο από όσο συμβαίνει τώρα να φανούμε στην Ελληνική κοινωνία ελκυστικοί και πειστικοί.

Να δώσουμε στον πολίτη να καταλάβει ότι όσα προτείνουμε εμείς είναι πιο αποτελεσματικά στα προβλήματα του. Να καταλάβει ότι νοιαζόμαστε γι αυτόν ειλικρινά.

Οι οποιεσδήποτε αλλαγές προκύψουν από τις προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί ή θα κατατεθούν στο Συνέδριο και θα αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του κόμματος, θα έχουν σημαντική αξία εάν στην εφαρμογή τους διευκολύνουν τις πολιτικές και τις κοινωνικές ανάγκες της εποχής μας.

Δεν αρκεί μόνο ο οδηγός της αμαξοστοιχίας να είναι άριστος όταν τα υπόλοιπα τμήματα της δεν συνδέονται και δεν ρολάρουν με αρμονικό ρυθμό.

Το κεντρικό επιτελείο πολιτικών στελεχών που θα συνθέτει και θα τεκμηριώνει πολιτικές θέσεις θα πρέπει να στηρίζεται στον υψηλό βαθμό περιφερειακής αποκέντρωσης, έτσι ώστε το κόμμα σε κάθε περιφέρεια σε κάθε νομό, σε κάθε δήμο ν α έχει πολιτικό λόγο και υπόσταση. Οι κομματικές οργανώσεις βάσης θα πρέπει να συνδέονται πραγματικά και αξιόπιστα με την κοινωνία των πολιτών. Γι αυτό χρειάζεται ένα κόμμα από την κοινωνία για την κοινωνία.

Εκεί όμως που θα πρέπει να γίνουν σημαντικές και εποικοδομητικές αναθεωρήσεις και βελτιώσεις είναι στο κυβερνητικό πρόγραμμα όπου θα πρέπει να παρουσιάσουμε νέες θέσεις και προτάσεις στους πολίτες για τα μεγάλα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η υγέια, η κοινωνική ασφάλιση, η παιδεία, η εργασία, ο πολιτισμός η Δημόσια Διοίκηση καθώς και για όλα τα  άλλα καθημερινά προβλήματα.

Δεν μπορεί όμως η παράταξη να προχωρήσει στο μέλλον αν αμελήσει τη νέα πραγματικότητα και τα νέα ζητήματα που έχουν ανακύψει : κοινωνία των πληροφοριών, βιοτεχνολογία,νέα παγκοσμιοποιημένη οικονομία, περιβάλλον, μετανάστευση, δημογραφικό, και άλλα που συνεχώς εμφανίζονται.

           Πρέπει να σας πω  ότι προσωπικά αποδίδω μεγαλύτερη σημασία στο χρόνο, μετά από το συνέδριο, παρά στις εργασίες του καθαυτές. Τα περισσότερα από όσα έχω ακούσει προσυνεδριακά ή θα ακούσω στο Συνέδριο μπορεί να επικεντρώνονται  σε ορθούς προβληματισμούς, τα κύρια όμως  και ουσιαστικά είναι αυτά τα οποία θα σημάνουν εγερτήριο για τον πολίτη.

Πρέπει να βρούμε τον τρόπο και είναι δική μας ευθύνη, να προσδώσουμε στους νέους ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική, εκείνα τα απαραίτητα εφόδια και συστατικά που θα ανοίγουν νέους ορίζοντες για το μέλλον τους.

Κανόνας για μια επιτυχημένη πορεία μας, για να κατακτήσουμε το μέλλον ,θα πρέπει να είναι η σύγχρονη πολιτική σκέψη, στάση, συμπεριφορά που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και είναι ζυμωμένη με τις αγωνίες τις ελπίδες, τις χαρές, τις πίκρες, τους πόθους και τις προσδοκίες της νέας γενιάς.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει