Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Συνέντευξη του κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στην Εφημερίδα ”ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ”

Συνέντευξη του κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στην Εφημερίδα ”ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ”

 

 Πολλοί λένε ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης που εκλέγεστε στην περιφέρεια κινήστε ανάμεσα σε δύο αντιλήψεις. Από τη μία  υπάρχει η αντίληψη – όπως την εκφράζει η αντιπολίτευση  – ότι δηλαδή διορίζετε στρατιές «γαλάζιων παιδιών» και από την άλλη υπάρχει το παράπονο – όπως τo διατυπώνουν οι Νεοδημοκράτες  – ότι τους έχετε εγκαταλείψει και αθετείτε προεκλογικές σας υποσχέσεις. Τι είναι αλήθεια και τι μπλόφα;

 Αποτελεί αναγκαία συνθήκη της σύγχρονης  διοίκησης ,που βασίζεται στη γνώση και στις ικανότητες των στελεχών , η απαρέγκλιτη τήρηση της αρχής της αξιοκρατίας στις προσλήψεις και τις κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές στην κατάσταση του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών.

Οι πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος δημιούργησαν το αίσθημα της αδικίας σε πολλούς  νέους ανθρώπους που ματαιοπονούσαν στην προσπάθεια τους να βρούν με αξιοπρέπεια κάποια εργασία.

Αυτοί που δημιούργησαν αυτό το τεράστιο πρόβλημα έρχονται τώρα υποκριτικά και χωρίς αποδείξεις να δηλητηριάσουν  το δημόσιο βίο μιλώντας για προσλήψεις «γαλάζιων παιδιών» εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των νέων ανθρώπων.

Ψεύδονται όμως ασύστολα και προσπαθούν να επηρεάσουν χωρίς επιχειρήματα την κοινή γνώμη ελπίζοντας σε πρόσκαιρα  μικροκομματικά οφέλη.

Παράλληλα επιτρέψτε μου να πω ότι η κυβέρνηση  επικρίθηκε σφόδρα για τις αποφάσεις της γύρω από το θέμα των συμβασιούχων .Δηλαδή και αυτούς που προσέλαβε κάποια στιγμή , στην συνέχεια με το νόμο Παυλόπουλου  τους  έδιωξε .Τελικά τι γίνεται;

 Η κυβέρνηση βάσει της σχετικής συνταγματικής απόφασης και του γνωστού Προεδρικού διατάγματος ,προχώρησε στη μονιμοποίηση όσων καλύπτουν πάγιες  και διαρκείς ανάγκες. Οι προηγούμενες  κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν δημιουργήσει μια βιομηχανία πρόσληψης συμβασιούχων και τους κρατούσαν ομήρους για αρκετά χρόνια , για μικροκομματικούς λόγους.

Η κυβέρνηση  αυτή έδωσε την καλύτερη δυνατή λύση σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία , την συνταγματική απόφαση και το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου.

 Κι όλα αυτά την ώρα που αρκετοί εκτιμούν ότι πλησιάζουν εκλογές και σπεύδουν μάλιστα να τις προσδιορίσουν μέσα στην άνοιξη. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη; Κι αν ναι, φοβάστε ότι το κλίμα δυσαρέσκειας  θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα;

  Οι μήνες που απομένουν  έως τις επόμενες βουλευτικές εκλογές μπορούν να είναι ο πιο ωφέλιμος πολιτικά χρόνος διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία .

Η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα  με ταχύτερους ρυθμούς και με ορίζοντα τετραετίας.

Όχι μόνο επειδή , όπως φάνηκε , το θέλει ο κόσμος , αλλά κυρίως επειδή η πολιτική αυτή φέρνει αποτελέσματα.

Ήδη εμφανίζονται ευοίωνες προοπτικές στην οικονομία , όπως αναφέρουν και οι εκθέσεις της Ε.Ε. μετά την συνεχιζόμενη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3 %  γεγονός που επιτρέπει την κυβέρνηση να στηρίξει το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων  και χαμηλομισθωτών αλλά και να βάλει τις βάσεις μιας καλύτερης κοινωνικής πολιτικής.

Ο πολιτικός χρόνος που έχει μπροστά της η κυβέρνηση είναι κρίσιμος και θα είναι μεγάλο λάθος να σπαταληθεί σε σενάρια εκλογών. Ο τόπος δεν έχει την πολυτέλεια να μπει σε μια μακρά  προεκλογική περίοδο , την ώρα που απαιτούνται δυναμικές πρωτοβουλίες για τολμηρές μεταρρυθμίσεις.

Ελπίζουμε στο τέλος της τετραετίας όταν θα έχει ολοκληρωθεί το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και έχουν γίνει οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που σταθερά η κυβέρνηση  είναι προσανατολισμένη , να μας εμπιστευτεί ξανά ο ελληνικός λαός , όπως δείχνει σταθερά μέχρι τώρα να συνεχίσουμε ασφαλέστερα και με νέα οικονομικά δεδομένα τη νέα  τετραετία.

 Η δυσαρέσκεια καταγράφεται και στον αγροτικό πληθυσμό ο οποίος εκφράζει πολλά παράπονα .Πολλοί  δηλώνουν ότι δεν τα βγάζουν πέρα  και τα χρέη τους μοιάζουν με θηλιά στο λαιμό τους. Εσείς που εκλέγεστε σε μια αγροτική περιοχή πώς αφουγκράζεστε αυτή την κραυγή αγωνίας και τι πρέπει να γίνει για να  ανακουφιστούν οι αγρότες;

  Η αύξηση του αγροτικού εισοδήματος πρέπει να προέλθει κυρίως από την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και εμπορευσιμότητας των προϊόντων και την διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, με παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και υψηλής προστιθέμενης  αξίας.

Επιδίωξη μας είναι τα αγροτικά μας προϊόντα  να διατίθενται στην αγορά και να εξάγονται τυποποιημένα , πιστοποιημένα , υψηλής προστιθέμενης αξίας και όπου είναι δυνατόν, με ονομασία προέλευσης.

Σήμερα, μετά την εφαρμογή της Νέας  Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ( ΚΑΠ)  όπου κατοχυρώθηκαν τα δικαιώματα στους αγρότες και οι ενισχύσεις καταβάλλονται αποσυνδεδεμένες από την παραγωγή , απαιτούνται βαθιές τομές και διαρθρωτικές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στον αγροτικό χώρο.

Με την θεσμοθέτηση των Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης που θα λειτουργήσουν  από τη νέα χρονιά και θα στελεχωθούν με το κατάλληλο ,έμπειρο επιστημονικό δυναμικό , θα υπάρχει τεχνολογική στήριξη των αγροτών και πληροφόρηση τους για την κατάσταση της αγοράς των προϊόντων και τις προοπτικές της.

Τα αυξανόμενα προγράμματα βιολογικής- οικολογικής γεωργίας ,τα ισχυρά κίνητρα για επέκταση , εκσυγχρονισμό και ίδρυση κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και για την πραγματοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων , η αποτελεσματική ασφαλιστική κάλυψη μέσω του ΕΛΓΑ  της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας και η καταβολή των αποζημιώσεων έγκαιρα και εντός τριμήνου, η σημαντική αύξηση  της σύνταξης του ΟΓΑ , η εφαρμογή αγροπεριβαλλοντικών δράσεων τα μέτρα για τους νέους αγρότες  και μια σειρά άλλων μέτρων που λαμβάνονται, έχουν ως στόχο την αγροτική ανάπτυξη ,την κοινωνική συνοχή και την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

 Τα συσσωρευμένα προβλήματα στον Αγροτικό τομέα τα τελευταία χρόνια και οι χαμένες ευκαιρίες απαιτούν  πλέον θαρραλέα μέτρα, νέες ιδέες , νέους θεσμούς για την στήριξη των αγροτών απαλλαγμένους από τα βάρη του πρόσφατου παρελθόντος και τις αδυναμίες του δημόσιου τομέα.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει