Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Πρώτη Σερρών

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής  Ν.Δ.  Ν. Σερρών
Αν. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων

 

Αθήνα ,  27 Ιουλίου   2011

 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
1) Τον Υπουργό Οικονομικών

2) Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  

  

Θέμα: « Συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος της Αγροτικής    Τράπεζας στην Πρώτη Σερρών »

Σύμφωνα με πληροφορίες στον άμεσο σχεδιασμό της Αγροτικής Τράπεζας είναι η επανεξέταση της λειτουργίας δεκαπέντε περιφερειακών υποκαταστημάτων , μεταξύ αυτών και του υποκαταστήματος με έδρα  την Πρώτη Σερρών . Ενημερώνουμε τους κ.κ. Υπουργούς , ότι το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Πρώτης ιδρύθηκε το 1981 στην κωμόπολη της Πρώτης  και εξυπηρετεί με τρεις  υπαλλήλους τα Δημοτικά Διαμερίσματα Πρώτης , Κρηνίδας , Αγγίστας επίσημα , αλλά και της Νέας Μπάφρας , Ηλιοκώμης , Κορμίστας λόγω απόστασης από τη Δράμα .

Πρόσφατα η Διοίκηση της ΑΤΕ προχώρησε σε άρση της Πίστης , η δε μεταφορά έγινε στο κατάστημα της Ν. Ζίχνης σε 20 χιλιόμετρα απόσταση από την Πρώτη .

Οι πελάτες της Τράπεζας είναι κατά κύριο λόγο αγρότες ( με σημαντικό αριθμό εκτάσεων και καλλιεργειών ) , συνταξιούχοι , μισθωτοί και εξυπηρετούνται κατά τον καλύτερο τρόπο από το τοπικό κατάστημα .

Συνολικά από την ΑΤΕ  Πρώτης εξυπηρετούνται περισσότεροι από 3.000 πελάτες .Συνεργασία δε με την Τράπεζα υπάρχει και με όλους τους τοπικούς φορείς  (συλλόγους  , σωματεία κ.λ.π.) .

Πρόσφατα μεγάλος αριθμός συνταξιούχων έχει απογραφεί στην Τράπεζα αυξάνοντας έτσι την ημερήσια κίνηση των συναλλαγών .

Σε μια καθαρά αγροτική περιοχή με κατοίκους που επί τριάντα χρόνια εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο κατάστημα , τυχόν παύση λειτουργίας της ΑΤΕ  θα δημιουργήσει σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα στους περισσότερους κατοίκους λόγω μεγάλης ηλικίας , η απογοήτευση θα είναι τεράστια και διαρροή των ουκ ολίγων καταθέσεων στον ανταγωνισμό , θα αποτελέσει αρνητικό παράγοντα στο ενεργητικό της ΑΤΕ .

Επίσης ο μεγάλος αριθμός καταθετών που υπάρχει στην Αγροτική Τράπεζα Πρώτης , δικαιολογεί απόλυτα τη συνέχιση της λειτουργίας του , αφού το κατάστημα δεν είναι ζημιογόνο , αλλά απεναντίας κερδοφόρο .

Η ενδεχόμενη αυτή ενέργεια παύσης λειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας Πρώτης έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής που εκφράζουν την αγανάκτησή τους γιατί στοχοποιήθηκε η εν λόγω Τράπεζα τη στιγμή που είναι επικερδής , βιώσιμη , το κόστος είναι μηδαμινό και οι στόχοι που έθεσε η Διοίκηση της Τράπεζας επετεύχθησαν .

 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί

 

1)      Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας αλλά και η περαιτέρω αναβάθμιση του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Πρώτη Σερρών;

2)      Γιατί στοχοποιείται η Αγροτική Τράπεζα της Πρώτης , που εξυπηρετεί την περήφανη τοπική κοινωνία  τη στιγμή που είναι βιώσιμη ;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει