Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Συνέχιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Κάτω Ποροΐων.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

θέμα : «Συνέχιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Κάτω Ποροΐων»

Επικοινωνία είχε ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης με τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο κ. Γριβέα Πολυχρόνη και ταυτόχρονα έστειλε επιστολή για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Κάτω Ποροΐων .

Επίσης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη Κυριάκο .

Ο τέως Υπουργός Θ. Λεονταρίδης επεσήμανε ότι :

Το Ταχυδρομικό Κατάστημα Κάτω Ποροΐων χρονολογείται από το 1897 ( υπάρχουν πρωτότυπα γράμματα με σφραγίδα) και είναι το παλαιότερο ταχυδρομείο στη Βόρεια Ελλάδα .

Βρίσκεται στο ένωμα Τριών Κρατών ( Τριεθνές ) , έχει επιφάνεια 180 τ.μ. και διατηρεί πάνω από το γραφείο σπίτι , το οποίο ενοικιάζεται σε ιδιώτη από τον ΕΛΤΑ.

Απέχει 42 χιλιόμετρα από το Σιδηρόκαστρο και 46 χιλιόμετρα από το Κιλκίς . Είναι το μοναδικό πλέον χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που απέμεινε στην ακριτική αυτή περιοχή . Έχει ενεργούς 7.800 λογαριασμούς GIRO ΕΛΤΑ και μία πληθώρα άλλων λογαριασμών , κυρίως Eurobank όπου και εξυπηρετεί .

Επίσης εξυπηρετεί πληρωμές συνταξιούχων του ΟΓΑ , ΙΚΑ , ΝΑΤ , ΟΑΕΕ και άλλα .

Συμπληρωματικά σας γνωρίζουμε ότι το γραφείο στο πρώτο τρίμηνο του 2021 με καθεστώς lockdown και απαγόρευση μετακίνησης είχε εισπράξεις 2.223.776,96 ευρώ και πληρωμές 1.882.414,91 ευρώ σε μήνες που δεν ήταν ιδιαίτερα φορτωμένοι με εισπράξεις ( ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ, Τ.Κ., Εργόσημα κ.α.).

Ο πρώην δήμος Κερκίνης με 18.000 κατοίκους και ο δήμος Δοϊράνης με 8.500 κατοίκους εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το ταχυδρομείο Κ. Ποροΐων . Χώρος ευθύνης του γραφείου είναι από το τελωνείο Δοϊράνης ως σχεδόν το τελωνείο Προμαχώνα και έχει 42 χωριά – οικισμούς τους οποίους εξυπηρετεί . Έχει στην επίβλεψη του τρία ταχυδρομικά πρακτορεία πλήρως αυτοματοποιημένα με πολύ φόρτο εργασίας .

Το γραφείο στελεχωνόταν μέχρι πρόσφατα με 2 μόνιμους υπαλλήλους ΕΛΤΑ. Με το Πρόγραμμα Εθελουσίας ΕΛΤΑ έκαναν αίτηση και οι δύο υπάλληλοι εφόσον το δικαιούνταν. Στις 31/03/2021 αποχώρησε ο ένας και ο δεύτερος θα αποχωρήσει με την τρίτη και τελευταία παρτίδα εργαζομένων .

Επομένως για να συνεχίσει το Ταχυδρομικό Κατάστημα να λειτουργεί πρέπει να μεριμνήσετε την πρόσληψη δύο υπαλλήλων άμεσα , που θα αντικαταστήσουν τους δύο μόνιμους υπαλλήλους που ωθήσατε με το Πρόγραμμα Εθελουσίας στην αποχώρηση .

Επειδή στην παραμεθόριο αυτή περιοχή οι κάτοικοι , εξυπηρετούνται μόνο από αυτό το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα .

Επειδή η περιοχή αυτή είναι απομονωμένη συγκοινωνιακά και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από άλλα ομοειδή Καταστήματα λόγω απόστασης .

Επειδή λόγοι κοινωνικοί , εθνικοί , οικονομικοί καθιστούν επιτακτική ανάγκη το γραφείο να συνεχίσει να λειτουργεί .

Σας παρακαλώ και σας προτρέπω να κάνετε έγκαιρα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την συνέχιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Κάτω Ποροΐων σεβόμενοι την ιστορία , το παρόν και το μέλλον αυτής της παραμεθόριας περιοχής και να μην καταδικάσετε μία ολόκληρη περιοχή στο βωμό σκοπιμοτήτων και δημοσιονομικής εξυγίανσης μιας και το γραφείο δεν είναι καθόλου ελλειμματικό .

Ο Πρόεδρος των ΕΛΤΑ κ.Γριβέας Πολυχρόνης μετά τη συνομιλία του με τον Θεόφιλο Λεονταρίδη έδειξε ότι διάκειται θετικά στη συνέχιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Κάτω Ποροΐων και θα αναζητηθεί λύση μέχρι την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού , να λειτουργήσει με μετακίνηση υπαλλήλου από την Διεύθυνση .

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει