Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χριστοδουλάκη


θέμα: “Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας”


Οι ρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών για ψήφιση στη Βουλή οδηγούν σε εξόντωση τους Συνταξιούχους Στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής διότι:
1) Αγνοείται η πάγια αρχή του Συνταξιοδοτικού Κώδικα του Δημοσίου, σύμφωνα με την οποία η σύνταξη ανέρχεται στο 80% των εκάστοτε συντάξιμων αποδοχών των εν ενεργεία υπαλλήλων.
2) Οι παλαιότεροι συνταξιούχοι θα παίρνουν μικρότερη σύνταξη από τους νεότερους, με αποτέλεσμα υψηλόβαθμοι συνταξιούχοι να βρεθούν στην ίδια ή και σε χειρότερη θέση από χαμηλόβαθμούς, αλλά και από ομοιόβαθμούς τους.
Στο ανοσιούργημα που έγινε σε βάρος των Αποστράτων με την μη εφαρμογή των διατάξεων 2838/2000 και 3016/2002 και για τους αποστρατευθέντες προ της 1-7-2000 όπως προβλέπει η γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τώρα έρχεται να προστεθεί και το ανοσιούργημα του προς ψήφιση νομοσχεδίου.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

 1) Γιατί καταργείται η επί εξήντα (60) χρόνια ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι “Οι συντάξεις των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αναπροσαρμόζονται με βάση τις αυξήσεις που λαμβάνουν στους βασικούς τους μισθούς οι εν ενεργεία Στρατιωτικοί” και η σύνταξη πρέπει να ανέρχεται στο 80% των εν ενεργεία.
2) Γιατί δεν εφαρμόζεται ως τώρα η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά στην εφαρμογή του Ν. 2838/2000 και 3016/2002 και για τους αποστρατευθέντες προς της 1-7-2000;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει