Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα.

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

Σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , υπό τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα .

Συζητήθηκε ο νέος Δικαστικός Χάρτης που αποτελεί μία πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση το χώρο της Δικαιοσύνης με στόχο δια της αναμόρφωσης των υπαρχόντων δικαστηρίων , να επιτευχθεί δικαιότερη κατανομή του δικαστικού έργου που θα λειτουργήσει προς το συμφέρον του πολίτη.

Κατά την τοποθέτηση μου ζήτησα τη συνέχιση της λειτουργίας των Ειρηνοδικείων Σιδηροκάστρου , Ροδολίβους και Νιγρίτας με την ταυτόχρονη αναβάθμιση τους .

Συγκεκριμένα περιέγραψα αναλυτικά :

• την γεωγραφική κατανομή των Ειρηνοδικείων του Νομού Σερρών , με τις χιλιομετρικές αποστάσεις από την πόλη των Σερρών ( ο νομός Σερρών είναι ένας από τους μεγαλύτερους νομούς της Χώρας ) ,

• την έκταση των Δήμων , αλλά ταυτόχρονα και τη λειτουργικότητα των Δικαστηρίων με έδρα τις Σέρρες ,

• τον όγκο εργασιών των Ειρηνοδικείων και τη μεγάλη συμμετοχή τους στην ομαλή λειτουργία της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου ,

και ζήτησα για όλους τους λόγους αυτούς , την διατήρηση και αναβάθμιση , τους στο νέο δικαστικό χάρτη της Χώρας.

Τέλος επεσήμανα πως στο παρελθόν αποφασίστηκε η κατάργηση των Ειρηνοδικείων Ποροίων και Ηράκλειας χωρίς ουσιαστικό λόγο , και πως μία νέα αλλαγή θα υποβαθμίσει περισσότερο και τις περιοχές και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στην απονομή της δικαιοσύνης( διευκόλυνση στην προσφυγή στη δικαιοσύνη των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων)

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει