Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Σύσκεψη στο Υπουργείο Ενέργειας για τον αγωγό ΤΑΡ και ομιλία του βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στη Βουλή

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Σερρών

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Σύσκεψη στο Υπουργείο Ενέργειας για τον αγωγό ΤΑΡ και ομιλία του βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στη Βουλή»

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που είχε συμφωνήσει με τον Υφυπουργό Ενέργειας κ. Παπαγεωργίου ο βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά κ. Καλαθάς, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αγγελίδης και πολίτες της περιοχής με σκοπό την ενημέρωση για τον αγωγό φυσικού αερίου (ΤΑΡ) που διέρχεται από το Ν. Σερρών και τις ανησυχίες που εκφράζουν οι τοπικές κοινωνίες.

Τόσο στη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο όσο και κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε στη Βουλή ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης τόνισε στον κ. Υπουργό να λάβει σοβαρά υπ’ όψη του τις μελέτες του ΓΕΩΤΕ και του ΤΕΕ καθώς και τις απόψεις των δημοτικών συμβουλίων Σερρών και Εμμανουήλ Παπά που γνωμοδοτούν υπέρ της αλλαγής της χάραξης του αγωγού (ΤΑΡ) και του σημείου κατασκευής του σταθμού συμπίεσης.

Ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Παπαγεωργίου κατά τη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο, τόνισε στον βουλευτή κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη και στους κ. Δημάρχους μεταξύ άλλων τα εξής :

«Η χάραξη είναι προσωρινή και η οριστική χάραξη θα εγκριθεί από το Υπουργείο αφού ληφθούν υπ’ όψη οι αυστηρότερες προδιαγραφές για τη μελέτη του έργου σε κοινοτικό επίπεδο και εφαρμοσθεί η νομιμότητα.

Υποβλήθηκαν από το Υπουργείο οι μελέτες του ΓΕΩΤΕ και του ΤΕΕ στον (ΤΑΡ) και περιμένουμε την απάντηση για τα προβλήματα που έχουν επισημανθεί».

Στο τέλος της σύσκεψης έγινε πρόσκληση στον κ. Υφυπουργό να έρθει στις Σέρρες για να ενημερώσει τους πολίτες για τον αγωγό φυσικού αερίου (ΤΑΡ) όταν υπάρξει η οριστική απόφαση για την τελική χάραξή του.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει