Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Σύσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη με την Ομοσπονδία Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ

Αθήνα, 10 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη με την Ομοσπονδία Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδος. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο, κ. Χριστόδουλο Βαρκάκη, τον αντιπρόεδρο κ. Αγαπίου Ηλία και το Γραμματέα κ. Ευάγγελο Μπιμπισίδη της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδος, τον πρόεδρο κ. Χριστόδουλο Θεμιστοκλή και τη Γραμματέα κ. Στύλου Παναγιώτα του Συλλόγου Κεντρικών Υπηρεσιών και τον κ. Αγαπίου Ηλία πρόεδρο του Συλλόγου ΤΕΙ – ΕΒΖ.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων έθεσαν υπόψη του Αναπληρωτή Υπουργού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και ζήτησαν τη συνδρομή του για την επίλυσή τους. Ειδικότερα αναφέρθηκαν στη δραματική συρρίκνωση της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, την ανάγκη για επαρκή πρώτη ύλη προκειμένου να υπάρξει ανταγωνιστική και βιώσιμη λειτουργία των ζαχαρουργείων καθώς και την άμεση πληρωμή του προγράμματος της ολοκληρωμένη διαχείρισης τεύτλων για τα έτη 2012 και 2013.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λεονταρίδης δήλωσε τα εξής:

«Συμμερίζομαι την αγωνία σας για το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα. Είμαι βαθύς γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί τεύτλων τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τη λειτουργία των τριών εργοστασίων ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας, στην Ορεστιάδα και στις Σέρρες. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να χορηγηθεί το συντομότερο δυνατό η ενίσχυση του προγράμματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης των τεύτλων για τα έτη 2012 και το 2013.
Τέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι, με τη νέα ΚΑΠ, το Υπουργείο εξετάζει τη δυνατότητα να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο στους τευτλοπαραγωγούς μέσω της συνδεδεμένης ενίσχυσης».

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει