Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Σύσκεψη των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τους εργαζόμενους της Ε.Β.Ζ για το μέλλον της Βιομηχανίας και συνάντηση τις επόμενες μέρες με τον πρόεδρο της Ν.Δ κ. Αντώνη Σαμαρά

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.
Αν. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων
 
 

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Θέμα : «Σύσκεψη των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τους εργαζόμενους της Ε.Β.Ζ για το μέλλον της Βιομηχανίας και συνάντηση τις επόμενες μέρες με τον πρόεδρο της Ν.Δ  κ. Αντώνη Σαμαρά»

 

 Σύσκεψη είχαν στη Βουλή οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας των Νομών που λειτουργούν τα εργοστάσια Ζάχαρης με την Ομοσπονδία των εργαζομένων, για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Ως γνωστόν στις αρχές του 2011, έγκαιρα είχαμε προτείνει στην Κυβέρνηση να ενισχύσει την τευτλοκαλλιέργεια στα επίπεδα των τιμών των τεύτλων του 2009, ώστε η Βιομηχανία να παρήγαγε την ποσόστωση των 158.000 τόνων. Εάν συνέβαινε αυτό η Ε.Β.Ζ θα είχε φέτος κέρδη περίπου 35.000.000 ευρώ.

Δυστυχώς με ευθύνη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ  η Βιομηχανία παρήγαγε μόνο 37.000 τόνους ζάχαρη, που αποτελεί τη μικρότερη παραγόμενη ποσότητα στην ιστορία της εταιρείας από το 1960.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η εσπευσμένη διαδικασία πώλησης της Βιομηχανίας σε εξευτελιστική τιμή (χρηματιστηριακή), τη στιγμή που τα δημοσιοποιημένα οικονομικά στοιχεία αποδεικνύουν μεγάλες προοπτικές  κερδοφορίας, είναι μεθοδευμένη και αποσκοπεί στο ξεπούλημά της.

Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζεται η διαδικασία εκποίησης της εταιρείας, παρ’ ότι έχουμε επισημάνει, ότι η Κυβέρνηση σκόπιμα απαξίωσε την Ε.Β.Ζ με σκοπό το ξεπούλημά της έναντι ευτελούς τιμήματος.

Η Κυβέρνηση δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί με την απώλεια της εθνικής ποσόστωσης από τη χώρα.

Μετά από την σύσκεψη και έπειτα από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, αποφασίσθηκε τις επόμενες ημέρες να γίνει συνάντηση των Βουλευτών, της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων με τον Πρόεδρο της Ν.Δ για τις επόμενες κινήσεις, που θα σημαδέψουν το μέλλον της Ε.Β.Ζ, ενώ φυσικά συνεχίζεται η διαδικασία πώλησής της από την Κυβέρνηση.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει