Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Σύσκεψη των Βουλευτών του Τομέα Γεωργία υπο την Προεδρία του κ. Καραμανλή

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


θέμα: 1) Σύσκεψη των Βουλευτών του Τομέα Γεωργίας υπό την Προεδρία

του Προέδρου κ. Κώστα Καραμανλή.

2) Συνάντηση Βουλευτών στο Υπουργείο Γεωργίας με τον Υπουργό κ. Δρυ

1) Τις μεγάλες ευθύνες που έχει ο πρωθυπουργός κ, Κώστας Σημίτης και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ γιο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο αγροτικός κόσμος της χώρας, ανέδειξε η χθεσινή συνεδρίαση του τομέα Γεώργιος της Νέας Δημοκρατίας που έγινε υπό την Προεδρία του Προέδρου κ. Κώστα Καραμανλή και στην οποία συμμετείχε και ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Στην εισήγηση του προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Καραμανλή, ο Βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης επεσήμανε την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο Ν. Σερρών όπως και σε άλλους νομούς της χώρας, εξαιτίας της έλλειψης πολιτικής της κυβέρνησης για τα αγροτικά προϊόντα, αλλά ιδίως για τον καπνό και το βαμβάκι.

Για τον καπνό ιδιαίτερα, μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις που επίκειται η σταδιακή κατάργηση των κοινοτικών επιδοτήσεων στην καπνοκαλλιέργεια, οι αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου τείνουν να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας. Η σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων στα καπνά θα προκαλέσει στην κυριολεξία τον αφανισμό της βασικής αυτής ελληνικής καλλιέργειας και θα φέρει τον μαρασμό στα χωριά της ελληνικής περιφέρειας, ιδίως στις ευαίσθητες παραμεθόριες περιοχές όπως είναι ο Ν. Σερρών.

Για το βαμβάκι, η αλήθεια είναι μετά τους τραγικούς κυβερνητικούς χειρισμούς με την υπογραφή και την εφαρμογή από φέτος του δυσμενέστατου κοινοτικού κανονισμού ότι ή θα περικοπούν παρανόμως πραγματικές ποσότητες παραγωγής για να συγκροτηθεί η τιμή σε ικανοποιητικά επίπεδα, ή η τιμή του προϊόντος θα μειωθεί ραγδαία εφόσον παρθούν όλες οι ποσότητες βαμβακιού.

Η κυβέρνηση “μαγειρεύει” τις ποσότητες βαμβακιού για να βγει από τα αδιέξοδα που αυτή συσσώρευσε.

Ταυτόχρονα υπάρχει και το ζήτημα του αυθαίρετου καθορισμού ηρτημένης παραγωγής για κάθε παραγωγό. Η σύγχυση που επικρατεί αυτή τη στιγμή είναι πρωτόγνωρη μετά τις κακές επιλογές της κυβέρνησης.

Χρέος της Νέας Δημοκρατίας είναι να στηρίξει τους Βαμβακοπαραγωγούς και καπνοπαραγωγούς σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν.

Παράλληλα, ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης αναφέρθηκε στη σύσκεψη και στα προβλήματα που εμφανίζονται με τα προγράμματα των Νέων αγροτών, τις καθυστερήσεις των επιδοτήσεων, τις συντάξεις του Ο.Γ.Α. και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

Τόνισε ιδιαίτερα την ανυπαρξία εγγειοβελτιωτικών έργων στο Ν. Σερρών και την απροθυμία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Γεωργίας να εντάξουν τα εγγειοβελτιωτικά έργο στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης με αποτέλεσμα να υπάρξουν ανυπέρβλητα προβλήματα στο μέλλον για τους καλλιεργητές και το εισόδημα τους.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Καραμανλής τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά θα στηρίξει τους παραγωγούς δυναμικά στα δίκαια αιτήματα τους.

2) Συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας.

Το ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει στις τάξεις των αγροτών, βαμβακοπαραγωγών κυρίως, μετέφεραν σε συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Γεωργίας Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από νομούς στους οποίους παράγεται το προϊόν.

Κανένα από τα πιεστικά ερωτήματα που έθεσαν σι Βουλευτές στον Υπουργό, σχετικά με την τύχη της παραγωγής του βαμβακιού που δεν παραδίδεται, δεν απαντήθηκε.

Το μόνο που απάντησε ο Υπουργός μέσα από τις ασάφειες που διετυπώθησαν και τις παλινδρομήσεις ήταν ότι μετά τις 24 Νοεμβρίου θα μπορούν να προσεγγίσουν τα κιλά και την τιμή του βαμβακιού χωρίς να προσδιορίσει π θα γίνει με όλες τις πραγματικές παραχθείσες ποσότητες.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει