Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Προέδρου κ.Καραμανλη με θέμα την Αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή με θέμα την “Αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής”

     Στην συνεδρίαση των Συντονιστών, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ. Π. Παυλόπουλου, του Γενικού Γραμματέα κ, Δ. Σιούφα, του Εκπροσώπου Τύπου κ. θ. Ρουσσόπουλου, του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Ε. Μείμαράκη, του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Γ. Σουφλιά, των Τομεαρχών Γεωργίας, υπό την Προεδρία του κ. Κώστα Καραμανλή, με θέμα “Την Αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής”, στην οποία συμμετείχε και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, συζητήθηκαν τα προβλήματα των αγροτών και η, εξασφάλιση των μεσογειακών προϊόντων με πλήρη στήριξη τους στις συζητήσεις της Αναθεώρησης.

     Τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι, όσο καθυστερεί η συζήτηση για τα Μεσογειακά προϊόντα ((καπνός, βαμβάκι, λάδι, κ.λ.π.), η διαπραγμάτευση θα διεξαχθεί κάτω από δυσμενέστερους όρους.

     Ακόμη να ζητήσει η Ελληνική Κυβέρνηση την αύξηση του πλαφόν της εισοδηματικής ενίσχυσης προς τους αγρότες που σήμερα ορίζεται στα 5.000 ευρώ.

     Ως γνωστόν, οι μεγάλες αλλαγές με την ενδιάμεση. Αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, έχουν να κάνουν με την λεγόμενη αποσύνδεση των κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων από την παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

     Έτσι από το 2004 και μετά, οι αγρότες δεν θα λαμβάνουν επιδοτήσεις ανάλογα με τον όγκο της παραγωγής τους, τα ζώα τους ή τις εκτάσεις που καλλιεργούν, αλλά ένα ετήσιο ποσό (ενιαίο ποσό εκμετάλλευσης), που θα υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο των ενισχύσεων που εισέπραξαν τα έτη 2000-2002.

     Για την αντιμετώπιση των νέων ρυθμίσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που θα αλλάζουν τα σημερινά δεδομένα, η Κυβέρνηση οφείλει και σε συνεργασία με άλλες νότιες χώρες, που πλήττονται και αντιδρούν στις προτάσεις, να επιδιώξει κάθε δυνατή βελτίωση των προτάσεων της Επιτροπής, προς όφελος των Ελλήνων Γεωργοκτηνοτρόφων.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει