Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Σύστημα Είσπραξης Ο.Π.Α.Π.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ:Το σύστημα είσπραξης του Ο.Π.Α.Π.

     Σημεία και τέρατα, ως φαίνεται, συμβαίνουν με την πελώρια “τρύπα” στο ηλεκτρονικό σύστημα του Ο.Π.Α.Π., απ’ την οποία-ως φαίνεται-μπορούν να διαρρεύσουν (υπέρ “τρίτων”)ανυπολόγιστος αριθμός δις, με προφανή ζημιά του Δημοσίου, αλλά και των ανυποψίαστων παικτών.

     Αυτά αναφέρονται σε κυριακάτικο δημοσίευμα, με την επισήμανση πως Ο.Π.Α.Π., Intracom, Intralot και Intrasoft που έχουν τον απόλυτο έλεγχο του πληροφορικού συστήματος-αλλά και “λίγοι” πράκτορες μπορούν(αν θέλουν)να δράσουν αναλόγως.

     Επειδή το “διάτρητο” του συστήματος “ξέφυγε” από κάθε έλεγχο στις 5/11 ,όπου το ζητούμενο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ στο ΤΖΟΚΕΡ, δημιούργησε ατέλειωτες ουρές παικτών στα πρακτορεία και ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό ακυρωθέντων δελτίων!!

     Επειδή το “σύστημα” βλέπει ακυρωμένα δελτία ως έγκυρα και τα εξαργυρώνει, ανεξαρτήτως παλαιότητας στην ημερομηνία κατάθεσης!!

     Επειδή το “σύστημα” παρέχει, επίσης την δυνατότητα του επιλεγόμενου “μπουκαρίσματος”, της ακύρωσης, δηλαδή του δελτίου μετά την αναχώρηση-αλλά και χωρίς τη συναίνεση-του παίκτη και της εν συνεχεία είσπραξης, από κάποιον κακόβουλο του αντιτίμου του κέρδους.

     Επειδή αναφέρεται κι’ η ύπαρξη παρατράπεζας(!!) με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται, σε περίπτωση ανεύρεσης “ακυρωμένων” νικητών.

     Επειδή το σύστημα “κλειδώθηκε” μέχρι τις 8/11,ενώ δόθηκαν διορθωτικές “ασπιρίνες” μέχρις τις 23/11 (μέχρι  δηλαδή να “συνέλθει” το σύστημα).

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Και καλείται να ενημερώσει τη Βουλή

     1. Έχουν ενεργοποιηθεί οι μηχανισμοί τόσο της Γ. Γ. Α. όσο και του Σ.Δ.Ο. Ε. για τη διακρίβωση του τι ακριβώς, συμβαίνει;

     2. Πόσα ήταν τα ακυρωμένα δελτία του ΤΖΟΚΕΡ,στο διαγωνισμό με -το μεταφερθέν και κερδηθέν ΤΖΑΚ-ΠΟΤ, των 4 δις δραχμών;

     3.Γιατί μετά την 5/11 έγιναν επεμβάσεις στο ΟΝ LIΝΕ “σύστημα” και αλλαγές στις εντολές πληκτρολόγησης;

     4. Πως είναι δυνατή η ακύρωση-μέσω του υφιστάμενου SOFTWARE-δελτίου του ΤΖΟΚΕΡ, χωρίς τη συναίνεση αλλά και χωρίς την παρουσία του παίκτη;

     5. Γιατί δεν εξαργυρώνοντο δελτία ΤΖΟΚΕΡ, που κέρδιζαν, μεταξύ 5 και 8/11/2001;

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει