Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Τις τελικές προτάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος , κατέθεσε με αναφορά του στη Βουλή , ο Βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν.Δ.  Ν.Σερρών
Αν. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων

Αθήνα , 17 Μαρτίου 2011

 

Δελτίο Τύπου

 

Τις τελικές προτάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος , κατέθεσε με αναφορά του στη Βουλή , ο Βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης , που αφορούν την φορολόγησή τους , απευθυνόμενος στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών , για να τις υιοθετήσει στο φορολογικό Νομοσχέδιο .

Στις προτάσεις αυτές στο πρώτο σκέλος , προτείνεται να χαρακτηρισθούν ως ελάχιστα τεκμήρια φορολόγησης των δικηγόρων , οι εκάστοτε ισχύουσες «νομικές αμοιβές» και στο δεύτερο σκέλος να συνεχισθεί η παρακράτηση προκαταβλητέου φόρου επί των αμοιβών αυτών από τους Δικηγορικούς Συλλόγους και η από αυτούς απόδοσής  τους  στις  Δ.Ο.Υ. , προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση επί πλέον γραφειοκρατίας , που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει η προτεινόμενη στο Νομοσχέδιο ρύθμιση, γιατί θα οδηγεί ανά δίμηνο 45.000 δικηγόρους της χώρας στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. , για να αποδίδουν τον παρακρατούμενο από αυτούς φόρο .

 Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή στο σύνολό της η πρόταση , προτείνεται η αποδοχή της ως προς το δεύτερο σκέλος .

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει