Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Τρία νέα ελληνικά προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 10 εκ ευρώ εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ

Αθήνα, 28 Απριλίου 2014  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρία νέα ελληνικά προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 10 εκ ευρώ εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή, στις 4 Απριλίου 2014, ενέκρινε νέα τρία ελληνικά προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 10 εκ ευρώ, η υλοποίηση των οποίων θα  αρχίσει μετά την υπογραφή των  συμβάσεων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη.

Οι φορείς των προγραμμάτων αυτών είναι:

  • Η Ένωση Συνεταιρισμών Βέροιας, Άρτας Φιλιππιάδας και Σκάλας Λακωνίας με συντονιστή τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβενδού, συνολικού προϋπολογισμού 4.394.598 ευρώ.
  • Η Ένωση νομικών προσώπων Α.Σ. Αγροβιότοπος και Α.Σ. Χαλάστρας  με συντονιστή  την εταιρεία  ΕΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ (AGRINO), συνολικού προϋπολογισμού 3.022.000 ευρώ.
  • Η Ένωση Νομικών προσώπων Α.Σ. Νάουσας, Βαένι , Λεσβιγαλ, Γαλακτοκομική Λέσβου και Α.Σ Μανταμάδου με συντονιστή την ΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, συνολικού προϋπολογισμού 3.395.000 ευρώ.

Τα προϊόντα που θα προωθηθούν, μέσω των παραπάνω προγραμμάτων, στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Σουηδία, Φιλανδία, Δανία, Ουγγαρία,  Γερμανία, Βέλγιο, Ελλάδα αλλά και σε τρίτες χώρες (Αμερική, Ρωσία, Νορβηγία) είναι φρούτα (ροδάκινα, πορτοκάλια), μεταποιημένα προϊόντα ρυζιού καθώς και προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, όπως ελιές Θάσου, ξυνόμαυρο Νάουσας, φέτα, κασέρι και λαδοτύρι Μυτιλήνης.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης αναφέρθηκε στην σημασία των ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στον κλάδο των εξαγωγών. «Πρέπει να στηρίξουμε την ποιοτική πρωτογενή παραγωγή» πρόσθεσε, «προκειμένου να ανακάμψη η χώρα, μέσα από την υποστήριξη της εξωστρέφειας. Η εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων θα πρέπει να είναι στρατηγική μας επιλογή».

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει