Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Τριήμερο πρόγραμμα του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ

Αθήνα, 5 Μαΐου 2014  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο τριήμερο πρόγραμμα του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. που πραγματοποιείται στην Αθήνα και ξεκίνησε χθες (4 έως 6 Μαΐου 2014), συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, μαζί με συναδέλφους του Υπουργούς Γεωργίας των υπόλοιπων Κρατών Μελών.

Ως γνωστόν η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα χώρα της Ε.Ε. για έξι μήνες (Ιανουάριος έως Ιούνιος 2014), διοργανώνει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αυτό το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., το οποίο αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω και της εφαρμογής της νέας Κ.Α.Π. με ορίζοντα το 2020.

Αύριο, ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, κατά τη συνάντηση των Ευρωπαίων Υπουργών Γεωργίας στο Ζάππειο Μέγαρο, θα ομιλήσει με θέμα «Μετατρέποντας την ευρωπαϊκή αγροτική ποικιλομορφία σε προτέρημα».        

Κατά την τοποθέτησή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η ευρωπαϊκή γεωργική ποικιλομορφία στην ισόρροπη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών της Ένωσης, στη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών, στην διασφάλιση της επάρκειας ποιοτικών αγροτικών προϊόντων αλλά και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων τροφίμων.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει