Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Τροπολογία για τη στήριξη των κτηνοτρόφων μας.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Τροπολογία για τη στήριξη των κτηνοτρόφων μας

Είναι οριστικό: Σε περαιτέρω στήριξη των κτηνοτρόφων προχώρησε η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς και η οποία ψηφίστηκε από τη Βουλή, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών.

Μία μόλις εβδομάδα μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο , που είχε ο βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά , για το ζήτημα έρχεται η τροπολογία αυτή να παράσχει ενισχύσεις στους πληττόμενους κτηνοτρόφους μας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές των ζωοτροφών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, τα χρήματα της ενίσχυσης, θα ξεπεράσουν τα 45 εκατ. ευρώ, θα είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα και θα καθοριστούν επί ποσοστού του τζίρου του 2021. Την ψήφιση της τροπολογίας θα ακολουθήσει Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τους όρους και τη διαδικασία καταβολής της ενίσχυσης με στόχο να γίνει πριν από το Πάσχα.

Ως γνωστόν, ο Θ. Λεονταρίδης με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του στη Βουλή που ανακοίνωσε στον Τύπο από τον Νοέμβριο του 2021 είχε επισημάνει την αναγκαιότητα για την ενίσχυση των αγροτών και των κτηνοτρόφων (Δελτία Τύπου 27/11/2021, 16/12/2021, 25/02/2022, 22/03/2022) και είχε λάβει θετικές απαντήσεις από τον Υπουργό.

Τώρα αυτές υλοποιούνται, αποδεικνύοντας και στη πράξη ότι όταν υπάρχει αγαστή συνεργασία και συναντίληψη των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου, βρίσκονται λύσεις.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει