Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Υλοποιήθηκαν οι εισηγήσεις του Θεόφιλου Λεονταρίδη στη Βουλή, που έγιναν στις 5.7.22 και στις 16.3.2023, για εφαρμογή 100% της εκτιμηθείσας ζημιάς στην αποζημίωση του ΕΛΓΑ για τις καταστροφές του Ιουνίου 2022.

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

Υλοποιήθηκαν οι εισηγήσεις του Θεόφιλου Λεονταρίδη στη Βουλή, που έγιναν στις 5.7.22 και στις 16.3.2023 , για εφαρμογή 100% της εκτιμηθείσας ζημιάς στην αποζημίωση του ΕΛΓΑ για τις καταστροφές του Ιουνίου 2022 ( βλ. άρθρο 48 συνημμένο έγγραφο και σχετικές ομιλίες μου )

για τις ζημίες λόγω των έντονων και εκτεταμένων χαλαζοπτώσεων και πυρκαγιών ( Ιούνιο 2022 και Μάιο με Σεπτέμβριο 2022.

Με το άρθρο 48 καθορίζεται το ανώτατο ετήσιο όριο αποζημίωσης ανά αγροτεμάχιο έως το εκατό τοις εκατό της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής του αγροτεμαχίου που ζημιώθηκε και για το νομό Σερρών. Συγχαρητήρια στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, του Υπουργείου Οικονομικών, τον υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο και τον ΕΛΓΑ, που εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση, να καθοριστεί το όριο αποζημίωσης ανά αγροτεμάχιο έως το 100% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής του αγροτεμαχίου που ζημιώθηκε. .

Απέδωσαν οι συνεχόμενες συζητήσεις με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για :

1. Προκαταβολή της αποζημίωσης

2. Εφαρμογή στο 100% της εκτιμηθείσας ζημιάς, χωρίς απομείωση του 20% στην καλλιέργεια, από την αποζημίωση του ΕΛΓΑ, με τη συνήθη μέθοδο με νομοθετική ρύθμιση.

( Άρθρο 48 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ενιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού–ΔΗΜΗΤΡΑ και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης»)

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει