Υπαγωγή του Επικουρικού Ταμείου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης για την καταβολή της επικουρικής σύνταξης

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Σερρών

Τρίτη,  18 Φεβρουαρίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ : «Υπαγωγή του Επικουρικού Ταμείου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης για την καταβολή της επικουρικής σύνταξης »

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση είχε ο Βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης για την υλοποίηση της απόφασης ένταξης του επικουρικού ταμείου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (Τ.Α.Υ.Ε.Β.Ζ) στο ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) με νομοθετική ρύθμιση, ένα θέμα που είναι σε εκκρεμότητα εδώ και αρκετό καιρό, με συνέπεια να μη καταβάλλεται από τις αρχές του 2013 η επικουρική σύνταξη.

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε στον Βουλευτή κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη ότι έχει γίνει η αναλογιστική μελέτη και τον επόμενο μήνα θα προωθηθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα εντάσσει το Επικουρικό Ταμείο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (Τ.Α.Υ.Ε.Β.Ζ) στο ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) με αποτέλεσμα να επιλυθεί το ζήτημα της ολοκληρωμένης αποπληρωμής των συντάξεων.

Έτσι, τακτοποιείται ένα ζήτημα που αφορά τους συνταξιούχους του κλάδου αλλά και τους εργαζομένους που η υπαγωγή τους στο ΕΤΕΑ δίνει διέξοδο στο πρόβλημα.

Previous Article

Προτάσεις στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των αγροτών, την θέσπιση αγροτικού πετρελαίου και αγροτικού ρεύματος

Next Article

Βιώσιμες ρυθμίσεις εγγυημένων δανείων των Επιχειρήσεων από το Ελληνικό Δημόσιο