Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Χορήγηση Ειδικού Μηνιαίου Επιδόματος στο Α.Τ. Τμήμα Ελέγχου του Τελωνείου Προμαχώνα

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοϊδη


θέμα: “Χορήγηση ειδικού μηνιαίου επιδόματος”

Στο Αστυνομικό Τμήμα Ελέγχου Διαβατηρίων Προμαχώνα Ν. Σερρών, υπηρετούν 57 Αστυνομικοί με αυξημένα καθήκοντα ελέγχου διαβατηρίων και δίωξης λαθρομεταναστών.

Λόγω της μεγάλης κίνησης που παρουσιάζει το Τελωνείο Προμαχώνα ως πύλη εισόδου στην Ελλάδα από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη και αντιθέτως ο φόρτος εργασίας των Αστυνομικών είναι μεγάλος και η απόδοση της παραπάνω υπηρεσίας είναι συγκριτικά ανώτερη από κάθε άλλη. Επιπρόσθετα, λόγω χιλιομετρικής απόστασης από τον τόπο διαμονής των Αστυνομικών και λόγω δυσμενών συνθηκών, το οκτάωρο εργασίας γίνεται δεκάωρο.

Επειδή καλώς χορηγήσατε μετά την από 14-1-203 ψήφιση νόμου ειδικό μηνιαίο επίδομα ύψους 150 ευρώ στους υπηρετούντες στα Αστυνομικά Τμήματα Ελέγχου Διαβατηρίων Κακαβιάς και Κρυσταλλοπηγής αλλά κακώς εξαιρέσατε τους υπηρετούντες στο Αστυνομικό Τμήμα Ελέγχου Διαβατηρίων Προμαχώνα ενώ υπάρχουν ακριβώς οι ίδιο λόγοι χορήγησης (απόσταση από Αστικά Κέντρα -είδος και φόρτος εργασίας).

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1) Γιατί δεν χορηγήσατε το ειδικό μηνιαίο επίδομα ύψους 150 ευρώ στους υπηρετούντες στο Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα;

2) Εάν θα χορηγήσετε το ανωτέρω επίδομα στους υπηρετούντες στο Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα προς αποκατάσταση του δικαίου και πότε.

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει