Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Χορήγηση επιδόματος στα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση στις Σέρρες ζήτησε ο βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

ΘΕΜΑ : Χορήγηση επιδόματος στα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση στις Σέρρες ζήτησε ο βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνο Πετραλιά είχε ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης για να δοθεί επίδομα θέρμανσης στα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση στις Σέρρες λόγω αναμενόμενης αύξησης των λογαριασμών εξαιτίας της αύξησης των καυσίμων πρώτων υλών που παράγουν τηλεθέρμανση.

Ταυτόχρονα, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης έκανε παρέμβαση και στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα για τον εν λόγω θέμα όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «η κυβέρνηση παρενέβη άμεσα και με 500 εκ. € επιχειρεί να αναχαιτίσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις. Η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις δύο πρώτεςχώρες της Ευρώπης οι οποίες έλαβαν μέτρα, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη να στηρίξουμε τα νοικοκυριά απέναντι στις εκρηκτικές αυξήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας και του φασικού αερίου.

Τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση ήταν:

1.Ηέκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος με ιδιαίτερη πρόνοια για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά

2.Ηαύξηση του επιδόματος θέρμανσης και η διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων με αποτέλεσμα ο αριθμός των νοικοκυριών που θα λάβουν ενίσχυση να προσεγγίσει το 1,5 εκατομμύριο και το κόστος του επιδόματος να ανέλθει από τα 84 εκ. € που είχε προϋπολογιστεί για φέτος, στα 168εκ. €

3.Σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ εμπορίας θα δοθεί έκπτωση τουλάχιστον 15% στο κόστος προμήθειας φυσικού αερίου σε όλα τα νοικοκυριά. Παράλληλα, η ΔΕΠΑ θα διαθέσει ποσότητες φυσικού αερίου και στους υπόλοιπους παρόχους που με τη σειρά τους θα πρέπει να μετακυλήσουν την έκπτωση αυτή στους καταναλωτές.

Θέλω να σας ενημερώσω κ. Υπουργέ ότι σε ένα μέρος της πόλης των Σερρών η θέρμανση στα νοικοκυριά γίνεται με την τηλεθέρμανση. Η προμήθεια δηλαδή θερμότητας για θέρμανση χώρων καθώς και θερμού νερού χρήσης στα σπίτια γίνεται με τηλεθέρμανση που όπως γνωρίζετε καλά έχει πλεονεκτήματα μεταξύ των οποίων ο περιορισμός της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Ως καύσιμη ύλη για την παραγωγή τηλεθέρμανσης είναι το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα καυσόξυλα, τα πέλετ, κλπ.

Λόγω αναμενόμενης αύξησης του λογαριασμού της τηλεθέρμανσης για τους καταναλωτές εξαιτίας της αύξησηςτου κόστους της καύσιμης πρώτης ύλης, οφείλετε να συμπεριλάβετε και τα νοικοκυριά αυτά και τις μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση στα μέτρα στήριξης».

Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει θετικά την πρόταση του βουλευτή Θεόφιλου Λεονταρίδη για να συμπεριλάβουν και την τηλεθέρμανση στα μέτρα στήριξης με επιδότηση και κριτήρια ανάλογα των υπολοίπων νοικοκυριών που χρησιμοποιούν άλλες πηγές ενέργειας για θέρμανση.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει