Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Χορήγηση στεγαστικών δανείων σε δημοσίους υπαλλήλους μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Σερρών

Αθήνα 16 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ : Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα

 

 
ΘΕΜΑ : Χορήγηση στεγαστικών δανείων σε δημοσίους υπαλλήλους μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων
 
Η οικονομική κρίση της χώρας έχει πλήξει, είναι γεγονός, ιδιαίτερα το σύνολον των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλη μείωση των μισθών τους.
Οι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι που διορίσθηκαν τα τελευταία χρόνια ,έχουν στεγαστικές ανάγκες καθόσον έχουν αλλάξει τόπο κατοικίας και διαμένουν σε μισθωμένα διαμερίσματα. Τα μισθώματα αποτελούν μεγάλο μέρος του μηνιαίου μισθού και δεν μειώθηκαν ανάλογα με την μείωση των μισθών.
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων χορηγούσε χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια μακράς διαρκείας, αλλά τώρα δεν του επιτρέπεται η δραστηριότητα αυτή.
Είναι γνωστό ότι μετά από καταγγελία της Τραπέζης EUROBANK στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, επιβάλλεται ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων του Τ.Π.& Δανείων και αυτό πρέπει να γίνει μέχρι τις 31 Μαΐου 2013.
Σε περίπτωση που απαγορευτεί η δυνατότητα συνέχισης των δανειοδοτήσεων, τότε λόγω της άρνησης η και αδυναμίας όλων των ιδιωτικών τραπεζών να χορηγήσουν στεγαστικά δάνεια, το όνειρο κάθε νέου να αποκτήσει στέγη θα είναι άπιαστο. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ευρίσκεται σε καθεστώς εκποίησης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Προτίθεται η κυβέρνηση να ζητήσει παράταση τουλάχιστον μέχρι το 2016, που ισχύει η εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου, της δυνατότητας χορήγησης στεγαστικών δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων προς τους δημοσίους υπαλλήλους;
2. Ποια λύση θα προτείνει η Κυβέρνηση προκειμένου οι Δημόσιοι Υπάλληλοι να έχουν την δυνατότητα στεγαστικής δανειοδότησης για πρώτη κατοικία ;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

1. Αναστασιάδης Ιωάννη Σάββας

2. Λεονταρίδης Χρήστου Θεόφιλος
3. Βεσυρόπουλος Φωτίου Απόστολος
4. Βλαχογιάννης Γεωργίου Ηλίας
5. Βογιατζής Γεωργίου Παύλος
6. Κόνσολας Νικία Εμμανουήλ
7. Κυριαζίδης Τριαντάφυλλου Δημήτριος
8. Ταμήλος Κωνσταντίνου Μιχαήλ
9. Μακρή Θεοδώρου Ευαγγέλου Ελένη
10. Μάνη-Παπαδημητρίου Ευαγγέλου ΄Αννα

 

Απάντηση Υπουργείου

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει