Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Όραμα της Κυβέρνησης μας είναι να ενισχύσει την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Όραμα της Κυβέρνησης μας είναι να ενισχύσει την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων . Η Πατρίδα μας έχει όλες τις δυνατότητες να αναδειχτεί σε ελκυστικό και αξιόπιστο επενδυτικό προορισμό και προς αυτήν την κατεύθυνση αναλαμβάνει πολλές πρωτοβουλίες η Κυβέρνηση .

Σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, θα απευθύνει ομιλία σε εκδήλωση στις Σέρρες με τίτλο «Προοπτικές, Εργαλεία και Πολιτικές για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της περιφερειακής ενότητας Σερρών» που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της αγροτοδιατροφής, της μεταποίησης, της βιομηχανικής παραγωγής. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ημερίδα .

Ως Βουλευτής του Νομού Σερρών έδωσα το στίγμα μου στη Βουλή , με ομιλίες και τοποθετήσεις μου σε νομοσχέδια της Κυβέρνησης , που είχαν ως στόχο τη στήριξη της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης και κατ επέκταση των Σερραϊκών Επιχειρήσεων , τα οποία και δημοσιεύτηκαν .

Είναι σημαντικό να στηριχτούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μας , τόσο στο νομό Σερρών αλλά και σε όλη την Ελλάδα . Είναι η κινητήριο δύναμη της οικονομίας μας , τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμβάλουν σημαντικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην παραγωγή προστιθέμενης αξίας και έχουν σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ. Διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της απασχόλησης, της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας, ενώ εξασφαλίζουν την κοινωνική σταθερότητα.

Για την επιβίωση και τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας η Κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες διαμόρφωσης ευνοϊκού περιβάλλοντος . Προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε :

α) «Χρηματοδοτικά Εργαλεία» με έμφαση στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο, το νόμο για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

β) «Εργαλεία για την άρση των εμποδίων», όπως η ενεργοποίηση της Επιτροπής Διευκόλυνσης Εμπορίου

γ) «Εργαλεία για την ανάπτυξη συνεργασιών σε περιφερειακό επίπεδο»

δ) «Εργαλεία Προώθησης της ελληνικής επιχειρηματικότητας» του υπουργείου Εξωτερικών, με επιστέγασμα το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας, το οποίο σχέδιο αποτελεί τον οδικό χάρτη όλων των δράσεων της οικονομικής διπλωματίας και για το οποίο την ευθύνη έχει η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει