Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027 μίλησε στη Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Θεόφιλος Λεονταρίδης

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027 μίλησε στη Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Θεόφιλος Λεονταρίδης . Στα πλαίσια για τη «δέσμη μέτρων για την αναθεώρηση της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και της πρότασης κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου , μετά από ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ.Βορίδη .
Επίσης ο Βουλευτής Θ. Λεονταρίδης ζήτησε την λήψη πρόσθετων μέτρων προφύλαξης αλλά και στήριξης των παραγωγών από την αφρικανική πανώλη των χοίρων .
Στην ομιλία του ο θ. Λεονταρίδης μεταξύ άλλων έθεσε ερωτήματα και τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
1.- Ποιες μεταβολές θα υπάρξουν στις συνδεδεμένες ενισχύσεις και σε ποια προϊόντα για να στηρίξουμε και τη μεταποιητική βιομηχανία ( Εργοστάσιο Ζαχάρεως και άλλα )
2.- Τα μικρά και μεγάλα έργα που θα έχουν προτεραιότητα με τον νέο προϋπολογισμό που θα υπάρξει από τη νέα ΚΑΠ
3.- Τη στήριξη των καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για να υπάρξει πολλαπλασιαστικό όφελος στα ελληνικά προϊόντα .
4.- Την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής λόγου και των έμμεσων φόρων που προστέθηκαν τα χρόνια της κρίσης , με ειδική μέριμνα , λαμβανομένου υπόψιν και των περιοχών που δεν έχουν υποδομές .
5.- Τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις νέες πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν για την αντιμετώπιση των αποζημιώσεων .
6.- Τις επιπτώσεις του προϋπολογισμού της νέας ΚΑΠ από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου στο εισόδημα των παραγωγών .
Τέλος ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Θ. Λεονταρίδης αναφέρθηκε στα μέτρα προφύλαξης κατά της μετάδοσης του ιού της αφρικανικής πανώλης των χοίρων ( απολυμάνσεις , εμβολιασμοί κλπ) και στα μέτρα στήριξης όσων παραγωγών πλήττεται το εισόδημα τους άμεσα ( ζωικό προϊόν ) η έμμεσα ( φυτικά προϊόντα) λόγω αποκλεισμών .

01  02

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει