Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη

ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΣΕΡΡΩΝ

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την Πέμπτη 11-3-2010 οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που είναι μέλη της Υποεπιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής, ειδοποιήθηκαν προφορικώς από τον Πρόεδρό της ότι θα συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα της ίδιας ημέρας, προκειμένου ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Βενιζέλος, να ενημερώσει την επιτροπή για θέματα των προγραμμάτων υποβρυχίων του Π.Ν.

Η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε να παραστεί για τόσο σοβαρό θέμα στη συνεδρίαση, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση και χωρίς να τηρηθεί ο Κανονισμός της Βουλής.  Κατόπιν αυτού η συνεδρίαση ανεβλήθη.

Εν τω μεταξύ, κυκλοφόρησαν πληροφορίες για επικείμενη τροποποίηση των υφισταμένων από το 2000-2001 συμβάσεων των υποβρυχίων 214 και 209, μεταξύ των οποίων και το υποβρύχιο “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ”, που έχει, ως γνωστόν, πάρα πολύ μεγάλα τεχνικά προβλήματα. Η τροποποίηση αυτή συνεπάγεται βαρύτατη οικονομική επιβάρυνση του Ελληνικού δημοσίου, σε περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, αλλά και κίνδυνο επιχειρησιακής φύσεως.

Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί του θέματος όταν λάβει την επίσημη ολοκληρωμένη κυβερνητική ενημέρωση στη Βουλή.  Η τοποθέτησή μας θα υπαγορεύεται από τα πάγια επιχειρησιακά συμφέροντα του Π.Ν. και φυσικά από το δημόσιο συμφέρον, που σε καιρούς δεινής οικονομικής κατάστασης του κράτους επιβάλλει τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση πόρων».

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει