Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Δικαίωση των προσπαθειών του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη, για την ένταξη του Ν. Σερρών ως παραμεθόριος στο σύνολό του και για το επίδομα των 120 Ευρώ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα:«Δικαίωση των προσπαθειών του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη, για την ένταξη του Ν. Σερρών ως παραμεθόριος στο σύνολό του και για το επίδομα των 120 Ευρώ».

 

 Το σχέδιο Νόμου στο οποίο εμπεριέχεται η τροπολογία, που αφορά την παροχή του επιδόματος των 120 € των παραμεθορίων περιοχών, για τους δικαιούχους του Ν. Σερρών ψηφίσθηκε, μετά από συζήτηση, στην ολομέλεια της Βουλής.

Την υπερψήφιση της ρύθμισης, με την οποία το επίδομα των παραμεθορίων περιοχών, δίνεται και στους δικαιούχους στο Νομό μας, υπερασπίσθηκε-με συγκεκριμένα στοιχεία-στη Βουλή , ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, στην ολομέλεια της Βουλής, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Με την ευκαιρία αυτού του νομοσχεδίου, θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου, για μια πολύμηνη μάχη που δώσαμε, προκειμένου να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του Ν. Σερρών και αυτή η πολύμηνη μάχη έχει τη θετική της κατάληξη.

Αναφέρομαι στην τροπολογία που κατατέθηκε, η υπερψήφιση της οποίας θα επανορθώσει μια αδικία σε βάρος του Νομού μας, αφού στο εξής  οι εργαζόμενοι του Ν. Σερρών θα παίρνουν και αυτοί, από την 1-1-2009, το επίδομα των 120 € των παραμεθορίων περιοχών.

Το επίδομα αυτό, θα δίδεται στους υπηρετούντες στο Ν. Σερρών υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. , των Ο.Τ.Α. Α΄και Β΄ βαθμού,  υπάλληλοι Α/θμιας , Β/θμιας και Γ/θμιας Εκπαίδευσης, Νοσοκομειακοί υπάλληλοι, Νοσηλευτικό προσωπικό, Ι.Κ.Α., υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων, Δ.Ο.Υ., Ιερός κλήρος κ.λ.π.

Αυτή λοιπόν η ευτυχής κατάληξη για ένα θέμα σημαντικό για το Νομό μας, που εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια και είχε αντιμετωπισθεί έως σήμερα αποσπασματικά, δημιουργούσε το αίσθημα της αδικίας, γιατί από περιοχή σε περιοχή μέσα στον ίδιο το Νομό με μεθοριακή γραμμή, άνω των 90 χλμ, υπήρχαν διαφορετικά κίνητρα.

Πρόκειται για μια απόφαση, της οποίας σήμερα υλοποιείται το δεύτερο σκέλος.

Σ΄ αυτή την θετική κατάληξη, είχε καθοριστική συμβολή και η συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου 2007, όπου ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος αποδέχθηκε, ότι και ο Νομός Σερρών έχει  όλες τις ιδιαιτερότητες, που έχουν οι ήδη χαρακτηρισμένες παραμεθόριες περιοχές, για να χαρακτηρισθεί παραμεθόριος στο σύνολό του.

Και φυσικά τα στατιστικά στοιχεία, που σας έχω καταθέσει τόσο στη Βουλή , όσο και στο Υπουργείο και τα οποία σας καταθέτω και σήμερα και καταγράφουν τη δεινή οικονομική θέση του Ν. Σερρών και τη φθίνουσα πορεία του, ανέδειξαν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη παροχής σημαντικών  κινήτρων, που θεσμοθετούνται με την ένταξη του Νομού στις παραμεθόριες περιοχές.

Πράγματι με την ψήφιση πέρυσι τον Νοέμβριο του Ν.3613/2007, ο Ν. Σερρών  χαρακτηρίσθηκε παραμεθόριος στο σύνολό του, με αποτέλεσμα την θέσπιση σημαντικών κινήτρων όπως:

  •          Προσαύξηση μοριοδότησης στους υποψηφίους για πλήρωση θέσεων με τις διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π.
  •          Μετατάξεις για την κάλυψη κενών θέσεων σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Ο.Τ.Α.
  •          Μεταθέσεις υπαλλήλων λόγω συνυπηρέτησης
  •          Οικονομικά κίνητρα ( αγορά στέγης, επιδοτούμενα δάνεια κ.λ.π)

Για εμάς λοιπόν η ημέρα εκείνη, η 7η Νοεμβρίου 2007, ήταν σημαντική μέρα για όλο το Ν. Σερρών, γιατί ελήφθη η πρώτη απόφαση, ικανοποιήθηκε  το πρώτο σκέλος και σήμερα ικανοποιείται το δεύτερο σκέλος, δηλαδή το επίδομα των 120 €.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, μεταφέροντας και τις ευχαριστίες του λαού των Σερρών, γιατί στις συναντήσεις και συζητήσεις που είχαμε και προηγήθηκαν γύρω από το θέμα αυτό, δεσμεύτηκε ότι σε ένα από τα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή, θα ψηφισθεί η ρύθμιση, για το επίδομα που αφορά το Ν. Σερρών και το έκανε πράξη.

Γι΄ αυτό έδωσε εντολή στον Γενικό Γραμματέα και στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, να συντάξουν αυτή την τροπολογία, την οποία στη συνέχεια υπέγραψε και κατέθεσε στη Βουλή.

Ο λαός των Σερρών αναγνωρίζει αυτή τη θετική εξέλιξη, αυτή τη δίκαιη απόφαση που έχει πάρει η κυβέρνηση, γιατί τα παραπάνω μέτρα θα συμβάλλουν στην άρση των αδικιών, στην ίση μεταχείριση των πολιτών και στη συγκράτηση του ανθρώπινου δυναμικού στις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές».

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει